open-navfaktor-logo
search
Heroin i zatvori
Holivudska faca Danny Trejo u privatnom životu je bio jednako loš lik, kao i na filmu
Glumac ima 74 godine i priznaje da je u životu birao loše uzore
10.11.2018. u 10:15
get url
text
Danny Trejo

"Od sumraka do zore", "Desperado", "Bilo jednom u Meksiku" i tako se nižu filmovi u kojima smo gledali Dannyja Treju i to samo u ulogama velikih negativaca, a ni njegov privatni život ne razlikuje se previše od života likova koje igra u filmovima.

Glumac ima 74 godine i priznaje da je u životu birao loše uzore.

- Za uzor sam izabrao ujaka Gilberta koji je bio ovisnik i pljačkaš, ali meni je bio najbolji lik na svijetu - ispričao je Trejo.

Već s 12 godina počeo je uzimati heroin, i tada je počeo ujaku Gilbertu pomagati u pljačkama. Navodno je učestvovao u barem pet oružanih pljački, a prodavao je i heroin i tokom jedne prodaje uhapšen je jer je njegov kupac bio policajac na tajnom zadatku.

Osuđen je tada na deset godina zatvora i poslan je u zatvor San Quentin. Veći dio mladosti proveo je u zatvorima, a nakon što je prilikom odsluženja jedne od kazni bacio kamen na čuvara zatvora završio je u samici. Bojao se kako je to kraj i da će dobiti smrtnu kaznu i tada je sebi obećao jednu stvar.

- Dogovorio sam se s Bogom. Tražio sam od njega da umrem ponosno, a ja ću zauzvrat svaki dan moliti i pomagati drugim ljudima - prisjetio se glumac.

Odlučio je tada napraviti promjene u životu, odlučio je ostaviti se alkohola i droge i postao je savjetnik mladima koji se odvikavaju od droge. Zahvaljujući poslu savjetnika došao je u doticaj sa svijetom glume. Jedan klijent koji je radio na filmu "Runway Train" pozvao ga je na set kako bi mu Trejo bio blizu i kontrolirao ga da ne dođe u napast i posegne za kokainom. Kad su ga vidjeli na setu ponudili su mu ulogu zatvorenika, on je pristao i na setu ga je prepoznao scenarist Edward Bunker koji je s Dannyjem zajedno služio kaznu u San Quentinu.

Sjetio se kako je Danny u zatvoru vježbao boks i bio jako dobar u tome i zamolio ga je da Ericu Robertu da nekoliko lekcija iz boksa. Ali redatelj Andrey Konchalovskiy bio je oduševljen Trajom i ponudio mu je i ulogu. Tako je zakoračio u svijet glume.

- Glumačka škola bila mi je zatvor. Boravak na zatvorskom dvorištu, zatvorski neredi i pretvaranje da ste opasniji nego zapravo jeste - rekao je Trajo i dodao:

- Govore mi da uvijek glumim opasne Meksikance s mnogo tetovaža. Ali ja i jesam opasni Meksikanac s tetovažama. Pa neće valjda za takve uloge angažirati Marka Wahlberga - rekao je slavni glumac.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.