Iz Holdine navode kako je globalna borba protiv pandemije izazvana novim koronavirusom razlog da se svi u skladu sa mogućnostima uključe i poduzmemu akcije podrške u svojim zajednicama.

- Jedan od fokusa Holdine u ovim situacijama temelji se na uključivanju u zajednice u kojima posluje. Kako bi pomogla iznimne napore zdravstvenih radnika u tri klinička centra u Sarajevu, Tuzli i Mostaru, te cijeneći angažman udruženja Pomozi.ba u pružanju socijalne pomoći ugroženim kategorijama i CGP dizajn tima koji izrađuje vizire za zdravstvene ustanove, Holdina je za navedene institucije izdvojila donaciju od 60.000 KM. Iznos će biti usmjeren za nabavku medicinske opreme i pomagala, te za podršku inicijativama socijalne pomoći ugroženim kategorijama - kazali su iz Holdine.

Nadaju se da će ovim barem djelomično olakšati svakodnevnu borbu protiv koronavirusa onima koji su na prvim linijama, te vjeruju da će biti podstrek i za mnoge druge da učine isto, jer zdravstveni sistem nas treba.

- Posebnu zahvalnost upućujemo zdravstvenim radnicima i humanitarnim organizacijama - istakli su.

Ovom prilikom dodatno molimo građane da daju svoj doprinos tako što će poštovati upute nadležnih institucija, ostati u svojim domovima, držati odstojanje ukoliko su vani, te nositi zaštitnu opremu, jer samo na taj način možemo zaštiti jedni druge.