open-navfaktor-logo
search
Novo razočaranje
Holanđani posramili bh. juniore, napadač Chelseaja postigao četiri gola
Briljirao je Daishwan Redan koji je postigao četiri gola, a hat-trick u prvom poluvremenu
13.10.2018. u 21:50
get url
text

Juniorska fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine doživjela je bolan poraz u drugom kolu grupe 10 kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Ekipa Slavena Muse je u irskom Galwayu izgubila od Holandije rezultatom 6:0 i tako ostala bez šansi da osigura Elitni krug.

Holanđani su večeras bili nemilosrdni i već nakon prvog poluvremena bilo je 4:0.

Briljirao je Daishwan Redan koji je postigao četiri gola, a hat-trick u prvom poluvremenu. Mladi član Chelseaja zatresao je mrežu Kanurića u 5. minuti, potom u devetoj iz penala, da bi na 3:0 u 30. povisio Ihattaren. Treći gol na meču Redan je dao u 38. minuti.

Nisu se Holanđani zadovoljili ogromnom prednošću iz prvog dijela, već su nastavili gdje su stali. U 60. je Timber zabio za 5:0, a Redan u 77. minuti pogađa za konačnih 6:0.

Juniorima BiH ponovila se 2013. godina, kada je u Elitnom krugu kvalifikacija Austrija savladala Zmajeve sa 6:0.

Bosna i Hercegovina je u prvom kolu kvalifikacija za EP izgubila od domaćina Irske sa 3:1.

Bosna i Hercegovina: Adnan Kanrić, Elvir Muminović (56. Ajdin Hasić), Nemanja Vještica, Milan Savić (63. Haris Kotarević), Milan Šikanjić (63. Stefan Santrač), Đani Salčin (51. Adis Mujkić), Jusuf Gazibegović, Igor Savić, Dženan Osmanović (46. Marko Brkić), Emir Sejdović, Mateo Božić. Selektor: Slaven Musa.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.