open-navfaktor-logo
search
Član Nadzornog odbora
Hoeness stao u odbranu Salihamidžića, objasnio kako Bayern funkcioniše već godinama
Nekadašnji reprezentativac Bosne i Hercegovine Hasan Salihamidžić, koji od 2017. godine uspješno obavlja funkciju sportskog direktora Bayerna, u posljednjih nekoliko mjeseci bio je u žiži njemačke sportske javnosti.
31.05.2021. u 15:42
get url
text

Bivši fudbaler Bavaraca koji je od sportskog direktora napredovao do pozicije u Izvršnom odboru kluba bio je u žestokom sukobu sa Hansijem Flickom, trenerom koji je nedavno napustio redove njemačkog velikana.

Braco i Flick, koji je prošle sedmice imenovan za nasljednika Joachima Lowa na poziciji selektora fudbalske reprezentacije Njemačke, bili su u sukobu jer je sada već bivši trener želio veće ovlasti u klupskoj transfer-politici.

U cijelu priču nakon odlaska Flicka sada su se uključili i Uli Hoeness i Oliver Kahn, a dvije izuzetno važne persone u revodima Bayerna stale su na stranu rođenog Jablaničanina, te pojasnile neke stvari.

- U prirodi svih stvari je tako da se imaju različita mišljenja. Trener uvijek gleda na aktuelni igrački kadar, dok je sportski direktor taj koji u vrijeme pandemije koronavirusa mora paziti i na ekonomske aspekte - objasnio je Bayernov "boss" i nekadašnji kapiten kluba Oliver Kahn.

- Sigurno je da se ne tapšemo po ramenima te vjerovatno je da nismo sve uradili onako kako smo trebali - dodao je samokritični Kahn, koji je naglasio kako su u Bayernu učinili sve da Flicka zadrže na mjestu trenera.

Uli Hoeness, koji je jedan od onih koji su Salihamidžića instalirali u klub, ima bezgranično povjerenje u nekada velikog fajtera na fudbalskom terenu, koji se dokazao i kao dobar operativac. Da nije takav, teško da bi dospio do pozicije u Izvršnom odboru.

- Ne mogu razumjeti kritiku na računa Salihamidžića. Četrdeset godina sam bio na rukovodećoj poziciji u Bayernu i još uvijek sam u Nadzornom odboru. Kad god smo kupili igrača, svi u klubu su bili odgovorni za to. A ne trener ili menadžer. Ni sada nije drugačije - objasnio je Hoeness.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.