open-navfaktor-logo
search
Predsjednik BNV-a Hrvatske
Hodžić: Stavovi Milanovića ne pripadaju civiliziranom svijetu, efekat "drugarskih" odnosa s Dodikom
Armin Hodžić predsjednik Bošnjačkog nacionalnog vijeća Republike Hrvatske reagirao je na današnje izjave hrvatskog predsjednika Zorana Milanovića.
15.09.2022. u 15:12
get url
text

VEZANI TEKST - Milanović: U Srebrenici nije bio genocid; Suljagić: Fašističko smeće

- Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović ponovno je krenuo u reviziju i negaciju genocida u Srebrenici vrijeđajući spomen na sve žrtve genocida u Srebrenici i uznemiravajući njihove porodice. Nažalost, od Zorana Milanovića više to nije iznenađenje jer smo naviknuti na njegove proruske i prosrpske stavove vezane za genocid u Srebrenici - započeo je Hodžić.

Zatim je naglasio da danas jedino Rusija i Srbija negiraju genocid u Srebrenici, dok se sav civiliziran svijet, kojemu očigledno, dodaje on, Milanović ne pripada, odnosi prema žrtvama genocida s poštovanjem.

- Dakako, efekat je ovo Milanovićevih "drugarskih" odnosa s Miloradom Dodikom i njegovih posjeta Laktašima. Prisjetimo se kako je Zoran Milanović tokom predsjedničke kampanje napadao Kolindu Grabar Kitarović zbog "društva" u kojem se kreće da bi se on nedugo nakon toga družio sa Viktorom Orbanom i Miloradom Dodikom - navodi on.

VEZANI TEKST - Milanović o posjeti Dodiku: Takvo je vrijeme; O negiranju genocida: Problem što je informacija izašla u javnost

Istakao je Hodžić kako je nezabilježeno u historiji hrvatske države da predsjednik države ili bilo koji visokopozicionirani zvaničnik negira genocid u Srebrenici i dodaje kako smo time ušli u novo razdoblje obilježeno Milanovićevim divljaštvom "jer svako ko je ikada bio u Srebrenici zna razmjere najtežeg zločina na tlu Europe nakon Drugog svjetskog rata".

- Zoran Milanović stao je rame uz rame s Aleksandrom Vučićem, Miloradom Dodikom, Ivicom Dačićem i nizom drugih negatora genocida. On je svoje društvo izabrao a na građanima Republike Hrvatske je da idući put izaberu barem civiliziranog predsjednika jer stavovi aktualnog predsjednika ne pripadaju civiliziranom svijetu - zaključio je Hodžić.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.