open-navfaktor-logo
search
Afera "Respiratori"
Hodžić, Solak i Novalić stigli u Tužilaštvo BiH
Premijer Federacije Bosne i Hercegovine (FBiH) Fadil Novalić, suspendovani direktor Federalne uprave civilne zaštite (FUCZ) Fahrudin Solak i direktor Srebrene maline Fikret Hodžić, koji su sinoć uhapšeni nakon ispitivanja u SIPA-i, prije nekoliko trenutaka predati su u nadležnost Tužilaštva BiH.
29.05.2020. u 17:49
get url
text

Zasad im je, saznajemo, određeno 24-satno zadržavanje, a očekuje se da se ova pravosudna institucija i zvanično oglasi o daljim koracima ovom predmetu.

Kako smo ranije objavili, njih trojica imaju status osumnjičenih u predmetu "Respiratori", a sumnjiče se za udruživanje radi činjenja krivičnih djela, zloupotrebu položaja, pranje novca, uništavanje ili krivotvorenje službene dokumentacije, te primanje dara ili drugih oblika koristi.

Tužilaštvo ih ima pravo zadržati naredna 24 sata i u tom zakonskom roku eventualno uputiti Sudu BiH prjedlog za pritvor ili druge mjere zabrane.

Ispitivanje Novalića, Solaka i Hodžića trajalo je do kasno u noć, nakon čega su formalno uhapšeni i zadržani u prostorijama SIPA-e, odakle su prije nekoliko minuta dovezeni u zgradu Tužilaštva.

{$galerijaFotografija}

Nakon ispitivanja u Tužilaštvu bit će poznato da li će postupajući tužioci za njih zatražiti određivanje pritvora ili mjere zabrane.

 

Novalić, Hodžić i Solak predati Tužilaštvu BiH, 29.05.2020
1 od 6
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.