- Kandidat sam grupe birača bošnjačke nacionalne manjine, optimisti smo jer smo u kratkom roku prikupili ogroman broj potpisa i jer smo protekle četiri godine radili za boljitak bošnjačke manjine u Hrvatskoj - izjavio je Hodžić, koji se na ovim parlamentarnim izborima kandidira za zastupnika albanske, bošnjačke, crnogorske, makedonske i slovenske manjine.

- Bošnjačka manjina nije zadovoljna kako nas je u Hrvatskom saboru predstavljala dosadašnja zastupnica Lekaj Prljaskaj. Smatramo da ona u dva protekla mandata nije, neću reći ništa, ali nije dovoljno napravila da bi mogla dobiti ponovno povjerenje birača, ne samo bošnjačke, nego i ostalih manjina koje zastupa. Zbog toga, treba nam nova snaga u Saboru - istaknuo je Hodžić.

Pripadnici nacionalnih manjina na parlamentarnim izborima za Sabor 5. jula 2020. biraju osam zastupnika, tri bira srpska, po jednog mađarska i italijanska, jednog zajedničkog češka i slovačka, a po jednog zastupnika pripadnici pet (albanske, bošnjačke, crnogorske, slovenske i makedonske) odnosno 12 manjina. Zastupnike manjina mogu kandidirati političke stranke, manjinska udruženja i birači.