open-navfaktor-logo
search
Strogo mirovanje
Hoće li Zmaj biti spreman za baraž: Senad Lulić još ne trenira, sutra "dan D"
Senad Lulić, kapiten Lazija, još nije počeo trenirati, a sutra će obaviti kontrolni pregled, nakon što je prije osam dana podvrgnut operaciji lijevog zgloba.
20.02.2020. u 09:27
get url
text

To znači da bi sutra mogao biti dan D kada je u pitanju nastup našeg defanzivca u baražu za Evropsko prvenstvo 2020. godine, s obzirom na to da još nema zvaničnih informacija koliko će biti van terena (prve informacije govorile su da će pauzirati između mjeseci i mjesec i po).

Lulić je trenutno u fazi strogog mirovanja, ne trenira sa saigračima, a nakon sutrašnjeg pregleda u klinici Paideia, znat će se kada će početi sa treninzima.

Kako pišu italijanski mediji, cilj Nebeskoplavih je da se Lulić oporavi do martovske pauze, ali nije potvrđeno da će biti na raspolaganju treneru Simoneu Inzaghiju za utakmicu protiv Torina koja je na rasporedu 21. marta (trebao bi biti spreman za meč sa Milanom koji se igra 5. aprila).

Ukoliko ne zaigra protiv Torina male su šanse da ćemo ga gledati i u dresu BiH u polufinalu baraža za Evrosko prvenstvo koji će Zmajevi igrati 26. marta protiv Sjeverne Irske, što bi bio veliki hendikep za naš tim, ali i glavobolja za selektora Duška Bajevića.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.