open-navfaktor-logo
search
Savjet stopera
Hoće li selektor Sjeverne Irske "iskopirati" potez Dušana Bajevića?
Mart je sve bliže, a samim tim i polufinalna utakmica polufinala play-offa Lige nacija za plasman na EURO 2020 između BiH i Sjeverne Irske.
28.01.2020. u 10:24
get url
text

Gareth McAuley, nekadašnji reprezentativac Sjeverne Irske za koju je upisao 80 nastupa, u svojoj kolumni za Belfast Telegraph dao je jedan zanimljiv savjet selektoru nacionalnog tima svoje zemlje.

Bivši stoper, koji je najveći dio svoje karijere proveo u redovima West Bromwich Albiona (2011. - 2018.), smatra kako bi Michael O'Neill za reprezentativnu akciju u martu trebao poziv uputiti veznjaku Sheffield Uniteda Oliveru Norwoodu.

Klupski kolega našeg Muhameda Bešića od reprezentativnog dresa oprostio se nedavno, no bivši reprezentativac Sjeverne Irske smatra kako odlično igra u Premier ligi, te da bi ga selektor trebao uvjeriti da se vrati u nacionalni tim.

Ako posmatramo ovu situaciju, onda je selektor Zmajeva Dušan Bajević u vodstvu u odnosu na svog kolegu na klupi rivala. Naime, novi kormilar naše selekcije uspio je uvjeriti Senada Lulića da ponovo obuče dres s državnim grbom.

Iako se nedavno spominjalo kako bi O'Neill mogao napustiti selektorsku funkciju, bit će zanimljivo pratiti da li će uspjeti iskopirati Bajevićev potez, koji je itekako ojačao Zmajeve pred meč sa Sjevernom Irskom.

Jedna stvar, makar kada je riječ o statistici, je posebno interesantna. Naime, Norwood je u dresu reprezentacije Sjeverne Irske odigrao 57 mečeva, baš koliko i Lulić prije nego što se odlučio povući iz nacionalnog tima u decembru 2018. godine.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.