Ipak, njegovo imenovanje treba da bude potvrđeno na sjednici Skupštine Kantona Sarajevo, ali kako Faktor saznaje, sa tim će se sačekati barem do naredne sjednice Skupštine Kantona Sarajevo.

S druge strane, već se počelo spominjati da imenovanje Štitkovca neće podržati zastupnici Saveza za bolju budućnost s obzirom na to da je ranije Štitkovac bio u ovoj stranci, a zatim je prešao u Demokratsku frontu.

Zvonko Marić, zastupnik SBB-a u Skupštini KS, ističe da ne zna kako će se glasati za imenovanje Štitkovca za novog ministra.

- Zaista ne znam, o tome će sigurno odlučivati oni koji treba da odlučuju, ja nisam ni u kakvim konsultacijama. Na nekom portalu sam pročitao da je on kandidat. Bio sam na jednom zvaničnom sastanku gdje sam čuo ime doktora iz Srebrenice, a zatim sam čuo da se spominje ime drugog kandidata – kazao je Marić.

Ističe kako će SBB dati prijedlog za ministra za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice Kantona Sarajevo.

- Bila su već dva kruga razgovora sa mogućim kandidatima za tu poziciju. Mislim da su ostale četiri osobe. Ono što se nastoji u ime SBB-a jeste da se nađe mlađa referentna osoba, tako zahtijevaju demokratski standardi i mi ćemo se uklopiti u to – kaže Marić.

Ističe da su četiri kandidatkinje u drugom krugu razgovora za mjesto ministra zdravstva KS.

- Mislim da ćemo naći adekvatno rješenje koga imenovati na čelo tako kompleksnog resornog ministarstva jer ima jako puno izazova, posebno sada u vrijeme koronavirusa – zaključuje Marić.