open-navfaktor-logo
search
Trenerska križaljka
Hoće li Salihamidžić produžiti mandat privremenom rješenju na klupi Bayerna?
Ten Hag je ugovorom za holandskog velikana vezan do 2022. godine, a i sam je nedavno rekao da prije kraja aktuelne sezone neće napuštati klupu tima iz Amsterdama
08.11.2019. u 11:23
get url
text

Privremeni trener Bayerna Hans-Dieter Flick u srijedu je debitovao na klupi njemačkog velikana i to pobjedom u Ligi prvaka.

Bavarci su na Allianz Areni savladali Olympiacos i tako dva kola prije kraja grupne faze osigurali plasman među 16 najboljih timova u Evropi.

Kako izvještava Sport1.de, trener kojeg je rukovodstvo Bavaraca imenovalo kao privremeno rješenje, a čini se da bi Hasan Salihamidžić mogao Flick produžiti mandat do kraja sezone, iako se prvobitno govorilo da će na ekipu predvoditi samo u mečevima protiv Olympiacosa i Borussije Dortmund.

Isti mediji navodi kako Jose Mourinho, koji je trenutno bez angažmana, nije jedna od opcija za novog trenera Bayerna, te da bi Flicka na kraju sezone najvjerovatnije trebao naslijediti trenutni trener Ajaxa Erik ten Hag.

Ten Hag je ugovorom za holandskog velikana vezan do 2022. godine, a i sam je nedavno rekao da prije kraja aktuelne sezone neće napuštati klupu tima iz Amsterdama.

I sportski direktor Ajaxa Marc Overmars svjestan je situacije.

- Moramo biti realni kada tako veliki klubovi pokažu interes - poručio je Overmars.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.