open-navfaktor-logo
search
ZMAJEVI
Hoće li Prosinečki iznenaditi ili će na teren poslati očekivani sastav?
Za razliku od meča u Belfastu, selektor fudbalske reprezentacije BiH, na raspolaganju će imati širi igrački kadar
11.09.2018. u 09:25
get url
text

Fudbalska A reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras od 20.45 sati na Bilinom polju protiv Austrije igraju meč 2. kola Lige nacija.

Trijumf protiv Sjeverne Irske u Belfastu dodatna je injekcija samopouzdanja za Zmajeve, koji bi večerašnjom pobjedom napravili veliki posao i jednom nogom zakoračili u play-off (pobjednik play-offa svake od četiri Lige idu direktno na EP).

Za razliku od meča u Belfastu, selektor Robert Prosinečki, na raspolaganju će imati širi igrački kadar. U tim se vraća desni bek Darko Todorović, koji je u prvom meču bio suspendovan (prenio kartone iz mlade reprezentacije), što će biti veliko olakšanje za stručni štab Zmajeva. Prije svega jer će Muhamed Bešić ponovo moći zaigrati u veznom redu, gdje će mu, po svemu sudeći, društvo praviti Elvis Sarić i Miralem Pjanić.

Mjesto u vrhu napada zauzet će Edin Džeko, a po bokovima će djelovati Haris Duljević (lijevo) i Edin Višća (desno). Kao alternativa i moguće iznenađenje nameće se Kenan Kodro, što bi značilo da se Prosinečki odlučio za ofanzivniju varijantu, a u tom slučaju Duljević bi preselio na klupu...

U zadnjoj liniji ispred golmana Ibrahima Šehića igrat će Todorović, Toni Šunjić, Ervin Zukanović i Bojan Nastić.  

Mogući sastav BiH za Austriju: Šehić, Todorović, Nastić, Zukanović, Šunjić, Sarić, Bešić, Pjanić, Duljević, Višća i Džeko.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.