open-navfaktor-logo
search
Banja Luka
Hoće li pokvareni reflektor na Gradskom stadionu biti popravljen do meča Borac - Željezničar?
Derbi 21. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine, u kojem je Sarajevo s 2:0 u Banjoj Luci savladao domaći Borac, obilježio je i kvar na jednom od reflektora.
02.03.2020. u 12:35
get url
text
FK Borac - FK Željezničar 0:0

VEZANI TEKST - Prekid u Banjoj Luci: Ugasio se jedan od reflektora, vatrogasci morali intervenisati
 

Zbog ovog "incidenta" i plamena koji je u jednom trenutku izbio na reflektorskom stubu morali su intervenisati i vatrogasci, a glavni sudija Vladimir Bjelica morao je porekinuti meč u 53. minuti, te fudbalere oba tima poslati u svlačionicu.

Nakon višeminutog prekida glavni abitar je u dogovor s kapitenima odlučio nastaviti utakmicu, iako jedan od četiri reglektora na Gradskom stadionu u Banjoj Luci nije osposobljen.

Iz redova Banjalučana za Faktor su potvrdili kako su radovi na popravci pokvarenog reflektora u toku, te da će on sasvim sigurno biti osposobljen do utakmice četvrtfinala Kupa Bosne i Hercegovine, u kojem će Borac u gostiti Željezničar.

Duel dva tima iz vrha premijerligaške tabele na rasporedu je u srijedu od 18 sati, a iz Borca su nam kazali da žale za situacijom koja se desila na derbiju, uz opasku da se neke stvari nažaost ne mogu predvidjeti.

Ljubitelji domaćeg fudbala susret sa Gradskog stadiona u Banjoj Luci moći će pratiti u direktnom prijenosu moći pratiti na kanalu Arenasport.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.