open-navfaktor-logo
search
Liga prvaka
Hoće li Napoli prvi "čekirati" mjesto u osmini finala?
Osim na stadionu San Paolo, zanimljivo će sigurno biti na Stamford Brigdeu gdje se sastaju Chelsea i Ajaxa, dva tima koja poslije tri kola imaju po šest bodova u grupi H
05.11.2019. u 07:41
get url
text

Utakmicama 4. kola u grupama E, F, G i H nastavlja se takmičenje u Ligi prvaka, a zanimljivo da poslije tri odigrane runde nijedan od timova 16 timova koji nastupa u četiri pomenute grupe nema maksimalan bodovni učinak.

U 4. kolu gledat ćemo reprize duela iz prethodnog kruga, samo što će domaćini susreta od prije 20ak dana ovoga biti u ulozi gostiju.

Jedan od najzanimljivih mečeva trećeg kola odigrali su Salzburg i Napoli, a viceprvaci Italije su zahvaljujući odličnoj partiji Driesa Mertensa s 3:2 trijumfovali u "Mozartovom gradu" i tako stigli do druge pobjede u ovoj sezoni. Eventualnom pobjedom večeras na San Paolu ekipa Carla Ancelottija bi osigurala plasman u osminu finala najprestižnijeg evropskog klupskog takmičenja.

Dodatna motivacija za klub podno Vezuva mogla bi biti i činjenica da su oni jedini tim koji večeras ima priliku čekirati mjesto u eliminacionoj fazi, pod uvjetom da Liverpool ne izugubi od Genka. Osim Napolija još pet ekipa (Atlético Madrid, Bayern München, Juventus, Manchester City, Paris Saint-Germain) imat će šansu da učini istu stvar, ali tek sutra.

Napoli će protiv sebe imati ekipu koja je pokazala da se zna i može kvalitetno suprotstaviti i najboljim evropskim klubovima, a to su pokazali u kako na gostovanju kod aktuelnog prvaka Liverpoola, tako i u domaćem susretu protiv Napolija.

Mladi norveški napadač Erling Braut Haaland u dosadašnja tri nastupa postigao je šest golova. Osim što je prvi strijelac takmičenja, 19-godišnjak wunderkind koji je zaludio evropske velikane. S dva gola protiv Napolija srušio i rekord koji je do nedavno držao Didier Drogba koji je u tri premijerna nastupa u Ligi prvaka postigao pet golova.

Osim na stadionu San Paolo, zanimljivo će sigurno biti na Stamford Brigdeu gdje se sastaju Chelsea i Ajaxa, dva tima koja poslije tri kola imaju po šest bodova u grupi H. U prošlom kolu Plavci iz Londona su zahvaljujući golu Michyja Batshuayija u 86. minuti odnijeli puni plijen s Johan Cruyff Arene u Amsterdamu.

Ništa manje interesantno od meča Londonu neće biti ni na Signal Iduna Parku u Dortmundu, gdje će se fudbaleri Borussiju uz pomoć "žutog zida" pokušati revanširati Interu za poraz od prije tri sedmice kada je ekipa Antonija Contea slavila s 2:0.

Oba tima u večerašnji okršaj ulaze sa po četiri boda nakon tri odigrana kola, a po svemu sudeći da će se ove dvije ekipe boriti za drugo mjesto u grupi F, osim ako Barcelona svojim navijačima ne priredi još neko neugodno iznenađenje poput poraza u prošlom kolu La Lige na gostovanju kod Levantea.

Susret u Dortmundu igra se od 21 sat, dok meč na Nou Campu između Barcelone i praške Slavije počinje u terminu 18.55 sati.

Parovi 4. kola:
Barcelona - Slavia Prag (18.55 sati)
Zenit - RB Leipzig (18.55)
Borussia Dortmund - Inter (21)
Chelsea - Ajax (21)
Liverpool - Genk (21)
Lyon - Benfica (21)
Napoli - Salzburg (21)
Valencia - Lille (21)

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.