open-navfaktor-logo
search
Elektronska pošta
Hoće li jedan mail Barcelonu koštati 80 miliona eura?
Barcelona se drži priče kako se mail, u kojem je pregovarano o Griezmannovoj zaradi, ne može smatrati zvaničnim mailom kluba sa Nou Campa
06.08.2019. u 08:41
get url
text

Barcelona je za usluge francuskog napadača Antoinea Griezmanna Atletico Madridu platila 120 miliona eura. Odmah po potpisu ugovora iz Atletica su se žalili kako su pregovori Barcelone i Francuza počeli i realizovani prije 1. jula.

Naime, do 1. jula 2019. godine obeštećenje za Griezmanna iznosilo je 200 miliona eura, koje Jorgandžije žele naplatiti jer navodno postoje dokazi da je Barcelona transfer francuskog reprezentativca dogovorila prije 1. jula.

Mail, koji je agent Sevan Karian poslao Griezmannovom ocu Alainu i sestri Maud, navodno potvrđuje da je katalonski tim još prije prvog jula vodio pregovore sa bivšim napadačem Atletico Madrida.

Klub iz španske prijestolnice oglasio se odmah po realizaciji transfera i u saopćenju kazao kako je "zakinut", a od rukovodstva La Lige je zatraženo da se Griezmannu uskrati registracija dok se stvari ne izvedu na čistac.

Barcelona se drži priče kako se mail, u kojem je pregovarano o Griezmannovoj zaradi, ne može smatrati zvaničnim mailom kluba sa Nou Campa, a pored svega Griezmann je tek nakon 1. jula potpisao petogodišnji ugovor nakon kojeg je Barcelona Atleticu isplatila 120 miliona eura.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.