open-navfaktor-logo
search
Burna jesen
Hoće li Ivaylo Petev izraditi "šefa" Vicu Zeljkovića: FSBiH pripremio ugovor, ali...
Fudbalski savez Bosne i Hercegovina spremio je ponudu za produžetak saradnje sa Ivaylom Petevom, ali je neizvjesno da li će bugarski stručnjak ostati na klupi Zmajeva.
03.11.2022. u 16:24
get url
text

Kako piše N1 prema novom ugovoru Bugarin bi trebao zarađivati jednako ili malo više u odnosu na iznos koji zarađuje sada (nigdje nije potvrđeno a nagađe se da mu je trentna plaća između 30 i 40.000 KM).

Ipak, i pored toga što je ponuda spremna, veliko je pitanje da li će Petev i ostati na klupi našeg nacionalnog tima. Navodno, bugarski stručnjak ima nekoliko ponuda iz timova čija imane za sada nisu poznata.

VEZANI TEKST - Petev o novom ugovoru: Još nismo pregovarali

Petev i Zmajevi iza sebe imaju veoma uspješan ciklus u UEFA Ligi nacija gdje su zauzeli prvo mjesto i izborili plasman u elitnu grupu A.

Na dolasku Bugarina na klupu BiH insistirao je Vico Zeljković, predsjednik FSBiH. Petev je tokom dvogodišnjeg mandata koristio svaku priliku da pohvali "šefa", ali bi sada, ukoliko ne prihvati ponudu Saveza mogao izraditi Vicu Zeljkovića?

Svakako, očekuje nas burna jesen, a status Ivayla Peteva trebao bi biti poznat u naredne tri sedmice.

Bugarin je Zmajeve preuzeo 21. januara 2021. godine, a do sada je naš tim sa klupe predvodio u 20 navrata. Upisao je šest pobjeda, sedam remija i sedam poraza uz gol razliku 19:24.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.