open-navfaktor-logo
search
"Odgovor" Francuzima
Hoće li i Ivaylo Petev promijeniti formaciju Zmajeva?
Didier Deschamps, selektor Francuske, prema najavama tamošnjih medija promijenit će formaciju za večerašnji meč protiv BiH.
31.03.2021. u 13:46
get url
text

Umjesto 4-2-3-1 u kojoj su Trikolori igrali prva dva meča kvalifikacija protiv Ukrajine (1:1) i Kazahstana (pobjeda 2:0), na Grbavici bi se mogli predstaviti u sistemu 4-4-2.

VEZANI TEKST - Didier Deschamps mijenja formaciju, na Zmajeve sa dvojicom napadača?

A, prema nekim najavama u novom sistemu mogali bi zaigrati i Zmajevi i to u formaciji 3-5-2, sa trojicom centralnih bekova (Ahmedhodžić, Hadžikadunić i Saničanin). U tom slučaju na poziciji desnog beka mogao bi biti Todorović, a na lijevoj Kolašinac ili Ćivić.

U veznom redu zaigrali bi Pjanić, Cimirot i Krunić, a podrška Džeki u napadu bio bi brzonogi Stevanović, koji je i protiv Finske, uz golmana Šehića bio najbolji pojedinac Zmajeva. Naravno, Šehić će i večeras zauzeti mjesto među stativama.

Ipak, teško je očekivati da će Petev eksperimentisati protiv svjetskih prvaka, pa je izvjesnije da ćemo Zmajeve gledati u standardnoj formaciji 4-2-3-1. Naravno, i u ovakvom sistemu većina nabrojanih fudbalera bili bi u startnih 11.

Šehić je na golu siguran, a u između trojice stopera (Ahmedhodžić, Hadžikadunić i Saničanin) Petev bi se morao odlučiti za dvojicu.

Uz desnu aut-liniju igrao bi Todorović, a na suprotnoj strani selektor će birati između Ćivića i Kolašinca. Pjanić je siguran u veznom redu, gdje će mu društvo praviti Cimirot i Krunić, te Stevanović i Duljević po bokovima. U vrhu napada zaigrat će kapiten Džeko.

Bez obzira za koju se formaciju odluči Petev jasno je da će Zmajevi imati izuzetno težak zadatak, jer će s druge strane biti svjetski prvaci koji vrijede "sitnicu" - nešto više od milijardu eura.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.