open-navfaktor-logo
search
Odluka na provjeri
Hoće li biti ponovljeni izbori u Nogometnom savezu Tuzlanskog kantona?
Pet dana prije kraj 2020. godine u Tuzli su održana Izborna skupština NSTK, na kojoj su za mandatni period do 2024. godine birani predstavnici u FSBiH, NSFBiH, kao i članovi skupštinskih komisija (Apelaciona i Disciplinska, kao i Komisija za licenciranje).
18.01.2021. u 21:33
get url
text

VEZANI TEKST - Šećerbegović predsjednik Saveza, Azmir i Almir Husić kandidati za Izvršni odbor FSBiH

Međutim, prije nego što se glasalo o kandidatima, zbog propusta i ne ispunjavanja obaveza u vezi s izbornim procesima, Izborna komisija NSFBiH nije dozvolila učestovanje na Skupštini predstavnicima GNS Gradačac i FSG Srebrenik (održane dvije skupštine).

Samim time, automatski je iz utrke isključen Nurdin Peštalić, aktuelni član Izvršnog odbora FSBiH, koji dolazi iz Gradačca i imao bi podršku fudbalskih radnika iz ovog dijela BiH.

- To nije sporno. Niko u Gradačcu nije bio protiv kandidature Nurdina Peštalića - potvrdili su za Faktor iz GNS Gradačac.

Zbog njegove eliminacije, potrebnu većinu kao kandidat za člana IO FSBiH dobio je Azmir Husić, alfa i omega FK Tuzla City.

U međuvremenu, zasjedala je i Pravna komisija Fudbalskog saveza BiH.

- Sjednicu smo imali 31. decembra i tražili smo da se prilikom izbornog procesa svi kantonalni, županijski i područni savezi održaju sa odredbama Statuta - kazao je Mladen Ćorluka, iz Pravnog komiteta FSBiH, naglasivši kako na njihovu adresu nije stigla nikakva žalba ni iz jednog saveza.

Ipak, kako nezvanično saznajemo, velike su šanse da će Pravni komitet FSBiH preispitati odluku Izborne komisije NS Federacije koji je u TK iz izbornog procesa isključio Gradinu i Srebrenik.

- Ukoliko se utvrde neke nepravilnosti, nije isključeno da se izbori u NS TK ponove - potvrđeno nam je iz FSBiH.

Izborni proces u FSRS je okončan prošle godine, dok u Federaciji BiH još traje. Tek kada bude okončan bit će održana Skupština FSBiH na kojoj će biti izabran novi Izvršni odbor krovnog Saveza.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.