open-navfaktor-logo
search
Reakcija na sankcije
Hoće li Amerikanci ubuduće igrati za Dodikovu Igokeu?
Sjedinjene Američke Države prije dvije sedmice uvele su sankcije Miloradu Dodiku, članu Predsjedništva Bosne i Hercegovine.
19.01.2022. u 21:22
get url
text

Objašnjeno je da je to urađeno zbog njegovih koruptivnih aktivnosti, te kontinuirane prijetnje stabilnosti i teritorijalnom integritetu Bosne i Hercegovine.

VEZANI TEKST - Amerika uvela sankcije Miloradu Dodiku i ATV-u iz Banja Luke, korupcija i udar na državu

Portal banjaluka-24.com jučer je objavio informaciju o tome koje firme, subjekti i poslovi su direktno i nedvosmisleno povezani sa kumovima i članovima porodice Dodik.

Na listi od 1 do 65 nalazi se i jedan sportski kolektiv i to Košarkaški klub Igokea, koji se nalazi pod rednim brojem 33.

S obzirom na to da su ključni igrači višestrukog prvaka BiH Amerikanci, pitanje je da li ćemo nakon sankcija u dresu Igokee gledati košarkaše koji imaju američki pasoš.

Recimo, sinoć su za tim iz Laktaša na gostovanju u Belgiji, u sklopu Lige prvaka (Igosi u borbi za plasman u Top 16 u drugom meču izgubili od Oostendea 85:64), igrala četiri košarkaša iz Amerike.

To su: James Robinson (11 minuta na parketu 0 poena), Markel Starks (28 - 16), De'Shawn Stephens (24 - 8) i Antabia Waller (18 - 4).

Da li ćemo ih i ubuduće gledati u dresu Igosa, ostaje da se vidi. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.