VEZANI TEKST - Snimak razgovora Čovića i mađarskog ministra Szijjarta: Promjene Izbornog zakona "na kršćanskim osnovama"

Večeras se u medijima pojavio snimak razgovora Dragana Čovića i mađarskog ministra vanjskih poslova Petera Szijjarta u kojem su dogovarane promjene Izbornog zakona "na kršćanskim osnovama".

- Kao nezavisna i suverena zemlja koja teži postizanju evropskih vrijednosti, Bosna i Hercegovina se jednom zauvijek mora suočiti s destruktivnim djelovanjem radikalnih bošnjačkih paraobavještajnih struktura u Obavještajnoj-sigurnosnoj agenciji (OSA BiH), među medijskim urednicima i aktivistima koji nelegalno djeluju, snimaju i javno šire protupravno prikupljene audio i video snimke domaćih i međunarodnih visokih zvaničnika - navodi se u reakciji HNS-a.

Pozvali su potom institucije Bosne i Hercegovine na zaštitu međunarodnih gostiju, stranih diplomata i zvaničnika u Bosni i Hercegovini, kako kažu, skladno međunarodnim konvencijama i obvezama koje iz njih proizlaze.

- HNS BiH podsjeća predstavnike međunarodne zajednice kako je Sarajevo u zabrinjavajućem omjeru premreženo ostavštinom Izetbegovićevog paraobavještajnog begovata, u službi najradikalnijih bošnjačkih krugova, čime ono postaje neprijateljska sredina za međunarodno djelovanje.

Zagovornici protiv evropskih vrijednosti su sistematskim uništavanjem povjerenja unutar zemlje i prema međunarodnim institucijama učinili i čine nenadoknadivu štetu integritetu, održivosti i euroatlanskoj budućnosti Bosne i Hercegovine - zaključuju iz HNS-a.