open-navfaktor-logo
search
Oglasili se
HNS BiH podržao stajalište EU-a i osudio agresiju i invaziju Rusije na Ukrajinu
Hrvatski narodni sabor BiH u cijelosti podržava stajalište Evropske unije i pridružuje se osuđivanju agresije i invazije Rusije na Ukrajinu, saopćio je u petak Ured za informiranje HNS-a.
25.02.2022. u 11:56
get url
text

Navodi se kako su navedeni postupci grubo kršenje državnog suvereniteta Ukrajine te normi međunarodnog prava i demokratije.

- Uznemiravajući prizori zabrinutosti, patnje i uništavanja podsjetnik su i za važnost mira i stabilnosti u Jugoistočnoj Evropi, koja se još uvijek zacjeljuje od ratnih razaranja prošloga stoljeća. Mir i stabilnost Bosne i Hercegovine i cijele regije, posebno u ovim trenucima, moraju biti neosporni i potpuno zaštićeni od svih prijetnji – ističe se u saopćenju.

Kao dio evropske porodice, dodaje se, Hrvatski narodni sabor daje punu podršku institucijama Evropske unije u njihovim aktivnostima, potcrtavajući da ova invazija zahtijeva snažan odgovor Evropske unije i međunarodne zajednice.

- Na kraju, pozivamo na hitni prestanak vojne agresije, povlačenje vojnih snaga iz Ukrajine i povratak dijalogu - kažu iz HNS-a.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.