open-navfaktor-logo
search
Kontrole inspekcije
HNK: Zapečaćeno pet objekata i izdato 19 prekršajnih naloga sa kaznama 32.800 KM
Porezna uprava Federacije BiH - Kantonalni porezni ured Mostar u srijedu je izvršila 28 inspekcijskih kontrola kojim su bili obuhvaćeni porezni obveznici koji obavljaju djelatnost trgovine, ugostiteljstva i ostale uslužne djelatnosti, saopćili su u četvrtak iz Porezne uprave Federacije BiH.
17.03.2022. u 14:54
get url
text
Zapečaćena prodavnica

Kontrole su izvršene na području: Mostara, Čapljine, Čitluka, Jablanice i Konjica, s ciljem provjere poštivanja Zakona o fiskalnim sistemima i zapošljavanja radnika nacrno.

U ovim kontrolama inspektori Porezne uprave otkrili su četiri neprijavljena radnika, šest obveznika koji nisu izdavali fiskalne račune, tri obveznika koji nisu imali instaliran fiskalni uređaj i jedan objekt koji je radio bez odobrenja za rad nadležnog organa.

Zbog utvrđenih nepravilnosti: zapošljavanje neprijavljenih radnika, neevidentiranje prometa putem fiskalnog uređaja, nepostojanje fiskaliziranog fiskalnog uređaja, rada bez odobrenja, zapečaćeno je pet objekata i izdato je 19 prekršajnih naloga s ukupno izrečenim novčanim kaznama u iznosu 32.800 maraka, navodi se u saopćenju Porezne uprave FBiH.

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.