HNK: Ministri iz SDA protiv kupovine Hotela "Ero"

objavljeno: 17.02.2018. u 14:35

Osam dana nakon što je Nevenko Herceg, predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanskog kantona (HNK) sazvao hitnu telefonsku sjednicu Vlade o usvajanju cjelokupnih odgovora na pitanja iz Upitnika Evropske komisije i okončanju procedure kupovine Hotela "Ero" za zajednički smještaj kantonalnih tijela uprave jučer u kasnim poslijepodnevnim satima stiglo je izjašnjenje ministara iz SDA.

 Ministri iz SDA glasovali su za usvajanje cjelokupnih odgovora na Upitnik EK te protiv okončanja postupka za kupovine Hotela "Ero".

- Odgađanjem odluke o usvajanju odgovora na Upitnik HNK je bezrazložno postao posljednji kanton u kojem je ta odluka usvojena i svojevrsni kočničar evropskog puta BiH kojeg neki očito samo načelno podupiru. Također, nakon što su sve potrebne odluke već donesene i procedure dovedene do kraja, ministri iz SDA sada ne pristaju na dovršetak procesa kupovine Hotela "Ero", što je krajnje neodgovorno kako prema Vladi samoj, tako i prema ostalima uključenim u postupak, posebno radnicima Hotela - saopćili su iz Vlade HNK, prenosi Fena.