open-navfaktor-logo
search
Naredna srijeda dan D
"Hitna" sjednica Izvršnog odbora FSBiH: Pada odluka o Robertu Prosinečkom
Kaka saznaje Faktor iz izvora bliskih FSBiH, već sinoć nakon utakmice održan je sastanak čelnika Saveza u Atini
16.10.2019. u 15:52
get url
text

Sudbina Roberta Prosinečkog na klupi fudbalske A reprezentacije Bosne i Hercegovine bit će poznata naredne srijede kada je zakazana sjednica Izvršnog odbora FSBiH, saznaje Faktor.

"Hitna" sjednica će biti održana naredne srijede sa početkom u 14 sati, a jedina tačka dnevnog reda bit će "analiza rezultata A selekcije i rad stručnog štaba u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2020. godine". Ujedno, to će biti i jedina tema razgovora članova IO.

Kaka saznaje Faktor iz izvora bliskih FSBiH, već sinoć nakon utakmice održan je sastanak čelnika Saveza u Atini na kojoj se razmatralo o daljim aktivnostima, odnosno, šta i kako dalje.

Prosinečki bi već u Atini "postao bivši", no u FSBiH u ovom trenutku nemaju rješenje za selektorsku poziciju. "Uvijek aktuelni" Vahid Halilhodžić ima posao u Maroku, Duško Bajević nije zainteresovan da preuzme "vruć krompir u ruke", a razmatrale su se i opcije da A tim preuzme Vinko Marinović (vodi mladu reprezentaciju BiH) ili čak Zvjezdan Misimović (još nema potrebnu licencu).

Stoga će u narednih sedam dana čelnici FSBiH imati zadatak da pronađu adekvatnog nasljednika, koji bi debitovao već 15. novembra kada ćemo na Bilinom polju ugostiti Italiju u pretposljednjem kolu kvalifikacija za EURO.

Ukoliko ne bude adekvatnog rješenja, nije isključeno da Prosinečki ostane na klupi bh. tima i do kraja kvalifikacionog ciklusa za EP, a da se nakon toga traži najbolja solucija za baraž.

- U ovom trenutku otvorene su sve opcije, a svakako da ćemo pokušati pronaći najbolje rješenje za reprezentaciju - potvrdio je za Faktor naš izvor. 

Svakako da odgovornost za novonastalu situaciju snose i članovi IO, koji su prošlog mjeseca dali podršku Prosinečkom, koji je podnio ostavku nakon debakla u Yerevanu protiv Armenije.

Zmajevi su sinoć poraženi od Grčke i izgubili su sve šanse da se plasiraju na Evropsko prvenstvo kroz kvalifikacije, ali našem timu ostaje nada da kroz baraž (play-off Lige nacija - polufinale se igra 26. marta, a finale 31. marta 2020. godine) izbori plasman na završnu smotru najboljih reprezentacija Starog kontinenta.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.