open-navfaktor-logo
search
Mali gradski derbi
Historijski trijumf Vukova: Sudija Musa dva puta oštetio Željezničar, Olimpik to iskoristio
Fudbaleri Olimpika prvi put u historiji savladali su Željezničar. Vukovi su na Grbavici slavili golom Osmanovića u 87. minuti, ali je mali gradski derbi pokvario sudija Mateo Musa koji je drastično oštetio domaće.
15.03.2021. u 18:53
get url
text

Plavi su, naime u 51. minuti postigli gol, kojeg je sudija Mateo Musa iz samo njemu poznatih razloga poništio. Arbitar iz Čitluka potrudio se da i u prvom dijelu bude u centru pažnje, a u 39. minuti nije dosudio jedanaesterac za Željezničar kada je jedan fudbaler Olimpika igrao rukom.

Željo je bolje otvorio utakmicu i već u 3. minuti domaći su tražili penal nakon što je zaustavljen Mujezinović, ali sudija Mateo Musa samo je odmahnuo rukom. Nastavili su domaći sa blagim pritiskom, no bez većih uzbuđenja.

Gosti su prvi put zaprijetili u 17. minuti kada je Čurjurić šutirao nakon kontre, ali je njegov udarac izlokiran.

Veliku priliku imali su Plavi u 19 i 21. minuti, ali je udarac Štilića izblokiran u posljednjem trenutku, dok je Hadžić zaustavio pokušaj Čelikovića.

Dosta uzbuđenja vidjeli smo u finišu prvog dijela, ali i dva sporna detalja. Prvo je na nepropisan način zaustavljen Lendrić, ali Musa nije zaustavio igru.

Nekoliko minuta kasnije fudbaler Olimpika igrao je rukom u kaznenom prostoru, ali Musa nije dosudio jedanaesterac. Uslijedili su još žešći protesti Plavih, a epilog su dva žuta kartona - Stevanoviću i Osimu.

Do kraja prvog dijela puštali su Štilić i Lendrić, ali nije bilo promjene rezultata.

U 51. minuti novi protesti Plavih nakon što je sudija Musa poništio čist pogodak koji je postigao Lendrić.

Pet minuta kasnije veliki promašaj Bekrića. Golman Olimpika "zaplivao" je u prazno, a veznjak Želje glavom pogodio vanjski dio mreže.

U 64. minuti Mujezinović je nakon kornera iz dobre prilike šutirao visoko preko gola.

Olimpik je do pobjedonosnog gola stigao u 87. minuti, kada je Osmanović istrčao kontru i matirao nemoćnog Fejzića. Imali su gosti još dvije kontre i sjajne prilike, ali promjene rezultata nije bilo. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.