Historijska Skupština: NK Čelik dobio novog predsjednika

objavljeno: 05.01.2017. u 20:13

Nakon usvajanja novog Statuta 'Jedan član, jedan glas', Čelik je dobio i novog predsjednika. To je Selvedin Šatorović.

Šatorović je predložen od strane Neformalne grupe građana i Robijaša, te je izabran na njihovu veliku radost.

- Ovo treba da bude projekat svih Zeničana, a ne mene i onih koji su me kandidovali - kazao je Šatorović na početku svog obraćanja:

- Nisam mogao odbiti ono što su radili ovi momci koji rade dvije i po godine i mogu dati šest mjeseci svog života kao što su i oni dali dvije i po godine. Kad oni budu mislili da imaju bolje rješenje ja ću otići. Uslov za moj pristanak je vraćanje navijača i usvajanje novog Statuta. Još jedan uslov je bio da zenički privrednici stanu iza ovog i obavio sam lične razgovore. Članovi Upravnog odbora bit će ljudi koji su i do sad pomagali Čelik i držat ćemo se depolitizitacije. Važno je da imamo podršku grada. Ja ću već sutra imat sastanak sa gradonačelnikom. Glavni steateški cilj je da potpišemo reprograma te da zakonski djelujemo. Moramo učinit sve da Čelik ne ispadne iz Premijer lige BiH. Već sutra moramo poraditi na postavljanju šefa stručnog štaba i koje igrače dovesti, te kako sve to riješiti.

Šatorović je dobio mandat na šest mjeseci, a nakon sedam dana roka sastavit će novi Upravni odbor od osam članova među kojima će se naći ugledni zenički privrednici.