U toku je ispitivanje Sunite Hindić-Bošnjaković (21), osumnjičene za ubistvo Nine Ivankovića (55), vlasnika Vile Ivanković na Buni kod Mostara.  Istragu ovog zločina, koji se desio jučer, provode službenici Sektora kriminalističke policije pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva u Mostaru. U međuvremenu je okončana obdukcija tijela ubijenog Ivankovića, no bez potrebnih popratnih vještačenja neće biti poznato više detalja.

-Kada se odrade balistička vještačenja, DKT i DNA vještačenja, istražne i neophodne radnje, saslušavanje svjedoka, imat ćemo više informacija -kazala je postupajuća tužiteljica, uz napomenu da će osumnjičena biti predata Kantonalnom tužilaštvu tokom dana.

Hindić-Bošnjaković  je Ivankovića navodno ustrijelila s više metaka u leđa i ubrzo se dala u bijeg. Dok je, navodno, bježala iz Vile Ivanković  vidjela su je dva gosta koji su ubrzo i našli mrtvog Ivankovića. Pored tijela pronađen je i pištolj. Kako saznajemo iz izvora bliskih istrazi,  tokom bijega, pala je i povrijedila se te su joj noge u gipsu. Za Hindić-Bošnjaković, policija je tragala od petka. Policija je pretresla nekoliko lokacija u gradu, koje se dovode u vezu sa Hindić-Bošnjaković, naselje u kojem živi, te još nekoliko lokacija. Hindić-Bošnjaković je često posjećivala objekat gdje je zločin počinjen. Ona se sinoć dobrovoljno predala policiji SBK koja ju je, po potjernici MUP-a HNK i uhapsila.