open-navfaktor-logo
search
Humanitarna akcija
Hiljadu ramazanskih paketa za povratničke porodice širom BiH
Ukupna vrijednost donacije je oko 100. 000 KM
27.05.2019. u 11:16
get url
text

Rijaset Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini u saradnji sa Bosna Bank International (BBI) i partnerima – kompanijama Klas d.d. Sarajevo, BBI Real Estate d.o.o. Sarajevo,  nastavili su i ove godine tradicionalnu humanitarnu akciju podjele paketa hrane i higijenskih sredstava za hiljadu povratničkih porodica širom Bosne i Hercegovine.

-Već petu godinu realizujemo ovu humanitarnu akciju i reakcije povratnika su pozitivne. Ne samo da se raduju pomoći, već su sretni i zbog osjećaja da nisu ostavljeni i zaboravljeni u povratničkim mjestima - izjavio je Ibrahim ef. Malanović, rukovodilac Ureda za društvenu brigu Rijaseta Islamske Zajednice u Bosni i Hercegovini koji je iskoristio priliku da se zahvali donatorima i partnerima projekta: BBI Banci, Klasu, BBI Real Estateu.

ramazanski paketi

Ukupna vrijednost donacije je oko 100. 000 KM, a riječ je o paketima koji, između ostalog, sadrže prehrambene artikle poput brašna, ulja, šećera, tjestenine, kao i ostalih životnih namirnica, te higijenskih sredstava.

Problema u povratničkim mjestima je i dalje mnogo, od nedostatka struje i vode, ali većinom ističu nedostatak posla kako bi povratak bio održiv.

BBI Banka tokom cijele godine realizuje niz projekata i aktivnosti u sklopu svoje odlučnosti da posluje kao društveno odgovorna kompanija, a učešće nije izostalo ni ove godine u okviru projekta "1000 ramazanskih paketa".

ramazanski paketi

-Sretni smo da na ovaj način tokom mjeseca Ramazana unesemo malo topline i vedrine u kuće povratnika širom BiH. Nadamo se da će ovakve aktivnosti podstaći i druge kompanije da pruže pomoć onima kojima je pomoć zaista potrebna – kazao je Muamer Salkić, v. d. direktora Sektora za poslovanje sa stanovništvom BBI banke.

Ove godine paketi su u tri različita konvoja podijeljeni povratnicima u Kupresu, Livnu, Duvnu, Glamoču, Prnjavoru, Bosanskoj Gradišci, Banjoj Luci, Kotor Varoši, Rogatici, Žepi, Višegradu i Rudom.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.