open-navfaktor-logo
search
Vrijeme sutra
Hercegovinu će obasjati sunce, u Bosni umjereno do pretežno oblačno
U Hercegovini će sutra preovladavati pretežno sunčano vrijeme, a u Bosni umjereno do pretežno oblačno. U jutarnjim satima po kotlinama u Bosni će biti magle i niske oblačnosti
30.08.2018. u 14:46
get url
text

Od sredine dana prema večernjim satima u većem dijelu Bosne i sjeveru Hercegovine su mogući lokalni pljuskovi i grmljavina. Padavine se ne prognoziraju na krajnjim sjevernim područjima Bosne.

Vjetar slab, u Bosni sjevernog i sjeveroistočnog smjera. U Hercegovini vjetar južnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 12 i 16, na jugu zemlje od 16 do 20 stepeni. Najviša dnevna većinom između 24 i 29, na jugu zemlje do 32 stepena. 

U Sarajevu će većinom biti sunčano uz umjerenu oblačnost. Od sredine dana prema poslijepodnevnim satima na širem području grada su mogući pljuskovi i grmljavina. Najniža jutarnja temperatura oko 14, a najviša dnevna oko 27 stepeni.

Danas je u Bosni i Hercegovini bilo pretežno sunčano vrijeme. U jutarnjim satima po kotlinama u Bosni je bilo magle i niske oblačnosti.

Temperature zraka u 14.00 sati: Bjelašnica 14 stepeni, Ivan-sedlo 25, Livno i Sokolac 26, Srebrenica 27, Bihać, Bugojno, Doboj, Gradačac, Prijedor, Sanski Most i Sarajevo 28, Banja Luka i Zvornik 29, Brčko, Trebinje, Tuzla i Zenica 30, Bijeljina 31 i Mostar 32, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.