open-navfaktor-logo
search
Vlasnik četiri franšize
Herbal Group spremno dočekuje turističku sezonu, za nove poslovnice potrebno 70 novih radnika
Herbal Group, vodeća bosanskohercegovačka grupacija sa najvećim brojem svjetskih brendova iz oblasti industrije hrane i pića, i spa usluga, i ove godine spremno dočekuje turističku sezonu. Za nove poslovnice koje uskoro trebaju početi sa radom potrebno je 70 novih radnik.
30.05.2023. u 17:24
get url
text
get url
text

Herbal Group je vlasnik četiri franšize za Bosnu i Hercegovinu, i to američkog lanca kafeterija "Caribou Coffee", internacionalnog wellness&spa brenda "Herbal Spa", globalnog lanca restorana "Mado", i domaćeg street food brenda "Burgo".

- Ovogodišnju turističku sezonu dočekujemo spremniji no ikada. Proveli smo vrlo opsežne pripreme od edukacije, do instaliranja dodatne opreme i mobilijara, kako bi svih naših 11 poslovnica poznatih svjetskih brendova pružilo vrhunsku uslugu i ove turističke sezone. U završnoj fazi priprema su još četiri naše nove poslovnice, dvije u Sarajevu i dvije u Mostaru. U Sarajevu na Bistričkoj stanici otvaramo restoran Mado, a na Sarajevskom aerodromu još jedan Herbal Spa. U Mostaru u neposrednoj blizini Starog mosta otvaramo još jednu američku kafeteriju Caribou Coffee i još jedan Mado. Želimo na ovaj način odabranom ponudom svjetski poznatih brendova i podizanjem ljestvice kvaliteta dati naš doprinos razvoju ukupne turističke ponude u Bosni i Hercegovini - kazao je Amer Osmanković menadžer Herbal Group.

Zbog otvorenja novih poslovnica potrebno je 70 novih radnika. Radi se o kuharima, konobarima, pekarima, poslastičarima, pomoćnom osoblju, prodavačima i higijeničarima. Vrijedi istaći da je moguća prekvalifikacija uz dodatnu obuku. Riječ je o vrlo atraktivnim radnim mjestima jer osim što postoji mogućnost napredovanja, zbog toga što se radi o internacionalnim brendovima, edukacije i treninzi se održavaju i izvan BiH u sjedištima franšiza. Treba dodati da su prijave iz cijele BiH dobro došle obzirom da poslodavac nudi osiguran smještaj.

Svi zainteresirani svoje prijave sa CV-em mogu dostaviti na: https://herbalgroup.ba/postani-dio-tima/

Herbal Group je vodeća grupacija u Bosni i Hercegovini sa najvećim brojem svjestkih brandova iz oblasti indsutrije hrane i pića, i spa usluga sa ukupno 11 poslovnica i više od 1 milion pruženih usluga godišnje. Herbal Group posjeduje franšize za američki Caribou Coffee lanac kafeterija, te međunarodne brendove Herbal Spa, Mado lanac restorana i slastičarni, i domaći brend brze hrane Burgo.  Herbal Group trenutno zapošljava 82 radnika sa tendencijom rasta. Trenutno su aktivne poslovnice u Sarajevu i Visokom, a radovi u toku se odvijaju za četiri nove, dvije u Sarajevu i dvije u Mostaru. Herbal Group fokusirana je na dalji rast i razvoj u oblasti širenja portfolia svjetskih franšiznih brendova sa ciljem da uđe među prvih pet takve vrste u regiji Zapadnog Balkana. Svojim investicijama Herbal Group doprinosi kvalitetu turističke ponude u Sarajevu i Bosni i Hercegovini, insistirajući na uvijek novim standardima i vrijednostima u oblasti industrije hrane i pića, kao i pružanju spa usluga.  

Caribou Coffee je američki lanac kafeterija, globalno zastupljen po franšiznom modelu sa oko 700 poslovnica u 15 država na tri kontinenta. Uz vrlo ukusnu hranu, Caribou Coffee poslužuje isključivo 100% Arabica kafu poznatu po njenim zdravim svojstvima, a koja se uzgaja na visokim nadmorskim visinama. Od ukupne svjetske proizvodnje kafe, koristi se isključivo i samo 1% najboljih zrna. Zbog ove i drugih prednosti kao što su Rainforest Alliance certifikat - standard koji garantuje ekološku i socijalnu zaštitu farmi i farmera, Caribou Coffee spada u TOP 5 najboljih lanaca kafeterija na svijetu. Sa kafeterijama u Sarajevu i Visokom, a uskoro i u Mostaru, Caribou Coffee je jedini te vrste u Bosni i Hercegovini. Caribou Coffee koristi isključivo pravu čokoladu, a poznat je i po raznovrsnim niskokaloričnim i zdravim vrstama mlijeka kao što su bademovo, kokosovo, bez laktoze, malomasno i sojino. Svi sirupi i umaci koji se upotrebljavaju su vegan friendly.

Herbal Spa je međunarodni brend i vodeći je u oblasti spa usluga u Bosni i Hercegovini, sa jedinstvenim konceptom beauty i relax tretmana. Herbal Spa ima 36 poslovnica u Kuvajtu, a  uskoro se otvaraju tri nova centra u Saudijskoj Arabiji i Bahreinu. Herbal Spa nudi više od 25 vrsta masaža kao i parna kupatila za relaksaciju. Beauty program obuhvata tretmane lica, depilacije, njegu tijela i kose, manikir i pedikir. Herbal Spa jedini na tržištu ima u ponudi Marokansko kupatilo, uz Tunižansko, Herbal, Jagoda , Čokoladno i Lavanda kupatilo.  

Mado je globalni brend sa tradicijom od 1860. godine zastupljen u 30 zemalja svijeta sa oko 400 poslovnica. Radi se o turskom lancu restorana svjetskog renomea, sa posebno razvijenim konceptom za sladoled i peciva. Mado restorani nalaze se na šest kontinenata, i u urbanim su zonama gradova SAD-a, Njemačke, Kine, Autralije, Južna Koreje, Kanade, zemalja Arapskog zaljeva. Kao poseban specijalitet kuće po kojem je Mado postao poznat širom svijeta izdvaja se sladoled od kozijeg mlijeka izvanrednog i jedinstvenog okusa.

Burgo je domaći brend brze hrane, sa ciljem da uskoro postane internacionalni lanac. Za kratko vrijeme Burgo se svojom poslovnicom na sarajevskoj Baščaršiji nametnuo posebnom recepturom. Burgo nudi koncept sa pet različitih burgera od pilećeg i junećeg mesa, uz posebne sosove, u pecivu sa dodatkom krompira što mu daje posebnu mekoću. Koristi se isključivo svježe, zdravo i čisto meso, bez ikakvih dodataka. Sosevi se prave uz mnoštvo začina, a mnogi od njih, kao što je poznati sweet relish, nisu dostupni u Evropi.


 

 

 

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.