open-navfaktor-logo
search
Kadrovska rješenja
Helena Lončar privremena direktorica Federalnog zavoda za zapošljavanje
Vlada Federacije BiH danas je dala prethodnu saglasnost za razrješenje vršilaca dužnosti članova Nadzornog odbora Dioničkog društva BH Telecom Sarajevo, zbog isteka mandata.
26.11.2020. u 14:12
get url
text
Helena Lončar

Istovremeno je data prethodna saglasnost za imenovanje Fuada Cuplova, Almine Pilav, Mirka Rogića, Mugdima Mandžuke, Harisa Delizaimovića i Nedina Dedića za vršioce ovih dužnosti u ime državnog kapitala, do okončanja konkursne procedure, a najduže na tri mjeseca.

Federalna vlada je poništila ranije raspisani, te donijela potrebne odluke i rješenja o ponovnom raspisivanju javnih oglasa za izbor i imenovanje direktora Instituta za medicinsko vještačenje zdravstvenog stanja.

Zbog isteka njenog dosadašnjeg mandata, danas je Helenu Lončar Vlada imenovala za privremenu direktoricu Federalnog zavoda za zapošljavanje, na period od najviše tri mjeseca, odnosno do okončanja postupka konačnog imenovanja.

Zbog isteka mandata su razriješeni i predsjednik i članovi Upravnog odbora Federalnog zavoda za zapošljavanje, a na ove dužnosti su privremeno, na period do najviše tri mjeseca, odnosno do okončanja postupka konačnog imenovanja, imenovani Zlatko Hadžiomerović (predsjednik) i članovi Vitomir Ćošković, Nihad Pašalić, Adrijana Prskalo, Krešimir Sarić, Dženan Redžo i Kenan Filipović. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.