open-navfaktor-logo
search
Fudbaler Sarajeva
Hebibović: Imamo kvalitet za duplu krunu
Hebibović je za Bordo tim odigrao 93 utakmice,  u kojima je postigao 14 golova
26.10.2018. u 18:21
get url
text

Fudbaler Sarajeva Anel Hebibović u opširnom razgovoru za stranicu trenutnog lidera Premijer lige BiH kazao je da rezultati i trenutna forma pokazuju da Bordo ekipa ima kvalitet da na oba fronta ode do samog kraja.

Anel Hebibović je u redove FK Sarajevo stigao iz Veleža u sezoni 2015/16. Na Koševu je debitovao na utakmici protiv poljskog Lecha. Sa ukupno 93 nastupa i 14 postignutih golova, Hebibović je u protekle tri sezone neizostavan dio Bordo kolektiva.

Šta je FK Sarajevo neophodno za osvajanje Kupa i PLBiH?

Naši rezultati i trenutna forma pokazuju da imamo kvalitet da na oba fronta odemo do samog kraja. Također, važno je da imamo zajednički cilj, te da su potrebe i želje pojedinaca stavljene u drugi plan. Ekipa se nije mnogo mijenjala u odnosu na proteklu sezonu, dosta smo vremena proveli zajedno pa je nekako i logično da smo se zbližili. Smatram to velikim plusem. Opet ponavljam, kada više ljudi ima isti krajnji cilj, ostvarenje je puno lakše. Važno je ne zaboraviti da ekipa mora djelovati kao jedan, pristup pojedinca diktira plasman ekipe. Po mom mišljenju to je nešto što pravi prevagu.

U Sarajevu si već tri godine, jesi li zadovoljan svojim napretkom?

Zar već ima toliko? Jako sam sretan vremenom provedenim ovdje i napretkom cijele ekipe u globalu. Zajedno smo već neko vrijeme i lijepo je kada se vi, kao pojedinac, razvijate unutar kolektiva koji taj razvoj također prati.

Da li ti više odgovara pozicija desnog krila ili beka?

Pozicija desnog krila je pozicija na kojoj sam proveo najviše vremena i to je ono što mi najviše odgovara. Svjestan sam činjenice da sam timu, s vremena na vrijeme, potrebniji na poziciji desnog beka i spreman sam prilagoditi se tome.

Kako je raditi sa bivšim akademcima koji su sad u prvom timu, jesu li njihove godine olakotna ili otežavajuća okolnost?

Svi pojedinci bez obzira na godine daju svoj maksimum. Smatram da igrači koji dolaze iz Akademije trebaju što je više moguće iskoristiti ovu i narednu sezonu jer će ona biti krucijalna za njihov profesionalni napredak. Rezultati i njihovi nastupi sugerišu da im ide jako dobro, a uzimajući u obzir minutažu koju dobivaju, možemo zaključiti da trener dijeli moje mišljenje.

Fudbalski trenutak koji ti je ostao u sjećanju?!

U sjećanju mi je ostao pogodak koji sam postigao protiv Zrinjskog još dok sam bio član FK Velež. Što se tiče vremena provedenog bordo dresu, gol koji sam postigao protiv FC Zaria Balti je nešto što neću zaboraviti u skorašnjoj budućnosti.

Pritisak javnosti je neminovan nakon nekih utakmica. Kako se ti nosiš s time?

Kada se bavite poslom koji zahtijeva javno istupanje, pritisak se ne može izbjeći. Važno je ponijeti se kao profesionalac. Pritisak od strane medija i navijača je jednostavno nešto s čime naučite živjeti. Kada igrate za klub poput FK Sarajevo, morate uzeti u obzir da smo mi igrači samo dio jedne velike tradicije, koja će se nastaviti živjeti I poslije nas, baš kao što je bila I prije nas. Duga bordo historija je zaista nešto što samo po sebi donosi strahopoštovanje i velika očekivanja.

Sa kim iz tima se najbolje slažeš van terena?

Za vrijeme provedeno u FK Sarajevo najbolju komunikaciju sam ostvario sa Ahmetovićem, Rahmanovićem i Velkoskim.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.