open-navfaktor-logo
search
Uvjerljiva pobjeda
HDZBiH u ZHK osvojio sva načelnička mjesta
Hrvatska demokratska zajednica Bosne i Hercegovine (HDZBiH) imat će načelnike i gradonačelnike u svim općinama i gradovima Zapadnohercegovačkog kantona (ZHK).
16.11.2020. u 09:36
get url
text

Prema preliminarnim podacima Centralne izborne komisije, do ponedjeljka u 1.56 sati, u Širokom Brijegu obrađeno je 52 posto birališta. Kandidat HDZ-a BiH i dosadašnji gradonačelnik Miro Kraljević dobio je podršku 79 posto birača, a njegov protivkandidat Vlado Marušić iz Hrvatskog saveza HKDU-Hrast osvojio je 21 posto glasova.

U Ljubuškom je obrađeno 71 posto birališta, a za mjesto gradonačelnika takmičili su se kandidat HDZ-a BiH i dosadašnji v. d. gradonačelnika Ljubuškog Vedran Markotić, koji je osvojio 74 posto glasova te je izgledno da će postati novi gradonačelnik, zatim kandidat Hrvatskog saveza HKDU-Hrast Ante Paponja s osvojenih 17 posto glasova te kandidat HDZ-a 1990 Radoslav Radišić, koji je dobio podršku 9 posto birača.

U Posušju je obrađeno 66 posto biračkih mjesta, a s osvojenih 61 posto glasova novi načelnik Posušja, umjesto dosadašnjeg Branka Bage, trebao bi biti kandidat HDZ-a BiH Ante Begić. Njegov protivkandidat Blago Petrić iz Hrvatske nezavisne liste osvojio je 39 posto glasova.

Općina Grude imala je samo jednog kandidata, a to je dosadašnji načelnik Ljubo Grizelj, kandidat HDZ-a BiH, za kojeg je glasalo 2.158 birača. U Grudama je obrađeno 68 posto birališta.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.