open-navfaktor-logo
search
S rezervom
HDZBiH: Treba sačekati ponašanje bošnjačkog biračkog tijela
U HDZ-u BiH vjeruju u Čovićevu pobjedu, ali navode da je Komšić "dobio određenu podršku bošnjačkog biračkog tijela"
07.10.2018. u 21:54
get url
text

U izbornom štabu HDZ-a BiH u Mostaru okupio se veliki broj kandidata ove stranke za sve nivoe vlasti u BiH te njihovih simpatizera.

Dragan Čović, predsjednik HDZ-a BiH i kandidat za člana Predsjedništva BiH se još nije pridružio , no uskoro se očekuje i njegov dolazak.

Nevenko Herceg, predsjednik Vlade HNK, ocijenio je da je ova stranka vodila modernu, pozitivnu programsku kampanju, vjerodostojnu i usmjerenu ka čovjeku.

- Vodili smo je na način koji je zahtijevao ovaj trenutak, i mislim da je rezultat te kampanje više nego dobar u smislu izlaska birača, ali i isto tako prema prvim podacima predvidljivosti birača. Možemo biti zadovoljni i jednim i drugim, da je naš kandidat Dragan Čović ostvario u nekim sredinama i preko 80 posto za člana Predsjedništva, i u prosjeku je to na prostorima gdje smo prikupili podatke 75 posto hrvatskog biračkog tijela dalo potporu Čoviću. Već sada možemo reći da je predsjednik Čović hrvatski član Predsjedništva - poručio je Herceg. 

Dodao je kako stranka jako dobro stoji u mnogim sredinama i da će biti na nivou 2014. godine.

Također, rekao je da "treba sačekati ponašanje bošnjačkog biračkog tijela, u kontekstu kandidata Željka Komšića", koji, kako je kazao., u pojedinim sredinama ima određenu podršku.

 - Možemo reći da je hrvatski član Predsjedništva Dragan Čović, prema hrvatskom biračkom tijelu. To je ustavna obaveza, zakonska s kojom se niko ne bi trebao igrati u ovoj zemlji- poručio je.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.