open-navfaktor-logo
search
Saopćenje
HDZBiH: Nastavljamo zalaganje za evropsku budućnost BiH
U skladu sa zaključcima u kojima se pozdravlja imenovanje mandatara za novi sastav Vijeća ministara BiH, HDZBiH je pozvao na hitno formiranje Vijeća ministara kako bi se nastavljanjem evropskog puta što ranije dobio status države kandidata
11.12.2019. u 18:09
get url
text

Hrvatska demokratska zajednica BiH, kao izabrani politički predstavnik hrvatskog naroda, oglasila se danas saopćenjem za javnost u kojem potvrđuje svoju apsolutnu posvećenost evropskom putu i pozdravlja zalaganja Evropskog vijeća koje prepoznaje evropsku budućnost BiH.

-Zaključci Evropskog vijeća od 10. decembra 2019. godine su, pozdravljajući povijesni čin predaje zahtjeva za članstvo BiH u EU, ukazali na nužne korake ka postizanju napretka temeljenog na zajedničkom radu, prepoznajući evropsko opredjeljenje bh. žitelja- navodi se u saopćenju HDZ-a BiH.

U skladu sa zaključcima u kojima se pozdravlja imenovanje mandatara za novi sastav Vijeća ministara BiH, HDZBiH je pozvao na hitno formiranje Vijeća ministara kako bi se nastavljanjem evropskog puta što ranije dobio status države kandidata.

-Dužnosnici HDZ-a BiH i HNS-a BiH neumorno će nastaviti sa zalaganjima kako bi Bosnu i Hercegovinu približili Evropskoj uniji, potičući ispunjavanje evropskih ciljeva koji su sadržani u težnji za stabilnom, modernom, razvijenom i multietničkom evropskom domovinom-poručuju iz HDZ-a. 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.