Amandmani

HDZ-ovci u Hrvatskoj ublažili kazne za korištenje mobitela tokom vožnje

Objavljeno: 12.07.2019. u 12:32

Smatrali su da je kazna od 1.500 kuna (blizu 400 KM) prestroga

FOTO: Ilustracija

Korištenje mobitela u vožnji u Hrvatskoj kažnjavat će se s hiljadu kuna (264 KM),  umjesto 1.500 kuna (396 KM), proizlazi iz, u petak prihvaćenog amandmana, koji je na izmjene Zakona o sigurnosti prometa na cestama podnijelo troje HDZ-ovih zastupnika.

 Zastupnici Petar Škorić, Ljubica Maksimčuk i Josip Đakić smatrali su, naime, da je Vladin prijedlog da se korištenje mobitela u vožnji kažnjava s 1.500 kuna prestrog s obzirom na težinu tog prekršaja, standard hrvatskih građana i kazne u drugim članicama EU, pa su predložili da se smanji na hiljadu kuna.

 To će sigurno pridonijeti porastu svijesti vozača da u vožnji ne koriste mobitele i druge tehničke uređaje, argumentirali su svoj prijedlog koji je u petak u Hrvatskom saboru prihvatio Vladin predstavnik, državni tajnik u MUP-u Žarko Katić, prenosi Hina. 

Izvor:   Fena

Faktor pratite putem aplikacija za Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Twitter. Zabranjeno je prenošenje sadržaja bez odobrenja redakcije. Kontaktirajte nas na [email protected]

Vezani članci

Iz kategorije