open-navfaktor-logo
search
Zahvalili Wigemarku
HDZ BiH: Podrška nastavku saradnje s EU-om i međunarodnom zajednicom
Hrvatska demokratska zajednica BiH u potpunosti je opredijeljena za evropski put Bosne i Hercegovine
08.08.2019. u 12:08
get url
text

Hrvatska demokratska zajednica Bosne i Hercegovine (HDZ BiH) iskazala je zahvalnost i pozdravila napore ambasadora Lars-Gunnara Wigemarka i Delegacije Evropske unije u BiH na ulozi i podršci u potpisivanju Principa za formiranje vlasti na nivou BiH.

-Pomažući ispunjavanje evropskih ciljeva, ambasador Wigemark kroz svoje zalaganje podržao je harmonizaciju sa Strategijom proširenja, koja je jasno naznačila potrebu za jačanjem demokratskih institucija i konstruktivnog dijaloga, posebno na parlamentarnom nvou - istaknuto je iz HDZ-a BiH.

Dodaje se kako je evropska perspektiva prepoznati poticaj dijaloga, napretka i razvoja Bosne i Hercegovine te bitan faktor u viziji stabilne, perspektivne i multietničke evropske domovine.

-Hrvatska demokratska zajednica BiH u potpunosti je opredijeljena za evropski put Bosne i Hercegovine. Uvažavajući ulogu međunarodne zajednice kao faktora za pomirenje političkih stavova, pozivamo dužnosnike Evropske unije, ambasadore drugih zemalja i diplomatske predstavnike na saradnju koja podržava razvoj političkog i društvenog konsenzusa na opću dobrobit Bosne i Hercegovine - zaključuje se u saopćenju.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.