open-navfaktor-logo
search
Nova zvijezda Kraljeva
Hazard: U Realu sam na sedmom nebu
Sredinom sedmice Hazard je postigao prvi gol u dresu Reala u trijumfu 1:0 protiv Salzbugra u prijateljskoj utakmici
11.08.2019. u 11:22
get url
text

Jedan od mojih uzora, dok sam bio dijete, bio je Zinedine Zidane. Imao sam njegov poster u sobi, a sada imam priliku da me trenira - rekao Hazard

Belgijski fudbaler Eden Hazard, koji je ovog ljeta prešao iz Chelseaja u Real Madrid, izjavio je da se u "kraljevskom klubu" osjeća kao da je na sedmom nebu, prenosi Anadolu Agency (AA).

Sredinom sedmice Hazard je postigao prvi gol u dresu Reala u trijumfu 1:0 protiv Salzbugra u prijateljskoj utakmici.

- Kao dijete sanjao sam da ću jednog dana nositi dres Real Madrida. Kada Real pokuca na vaša vrata, možete učiniti samo jedno, da ih otvorite. U Chelseaju sam proveo nezaboravne godine, ali sada sam ovdje na sedmom nebu. Jedan od mojih idola, dok sam bio dijete, bio je Zinedine Zidane. Imao sam njegov poster u sobi, a sada imam priliku da me trenira - oduševljen je 28-godišnii Belgijanac.

Sezona u španskoj La Ligi počinje 16. augusta utakmicom Athletic Bilbao – Barcelona. Real će susret prvog kola igrati dan kasnije u gostima kod Celte iz Viga.

Hazard je profesionalnu karijeru počeo u francuskom Lilleu iz kojeg je 2012. godine prešao u Chelsea. Tokom sedam sezona na Stamford Bridgeu za Plavce je odigrao 352 takmičarske utakmice i postigao 110 golova. U dresu reprezentacije Belgije nastupio je 102 puta uz 30 pogodaka.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.