open-navfaktor-logo
search
Zvijezda Reala
Hazard sklon debljanju: Ovog ljeta sam imao 80 kilograma
Iako mu nije išlo dobro na početku sezone, Belgijanac kaže da su stvari krenule na bolje
22.11.2019. u 13:07
get url
text
get url
text

Eden Hazard, veliko pojačanje Real Madrida za koje su Chelseaju u junu platili oko 100 miliona eura, ali u dosadašnjem toku sezone nije na nivou iz prethodnih. Španski mediji su za to okrivili višak kilograma, koji su primijetili kod belgijskog fudbalera, a ni Hazard ne krije da je sklon debljanju.

U razgovoru za francuski “L'Equipe“ potvrdio je da je ovog ljeta u jednom trenutku imao 80 kilograma, što je znatno više iznad njegove uobičajene težine.

- Neću to kriti, kada sam na odmoru, onda sam na odmoru. Ja sam jedan od onih ljudi koji se lako udebljaju i lako smršave. Kada sam imao 18 godina u Lilleu bio sam težak 72 kilograma. Ovog ljeta težina mi je porasla na 80 kilograma, ali uspio sam smršavjeti za nešto više od deset dana - otkrio je Hazard.

Jedna od tema razgovora bila je i činjenica da je Hazard velika želja Paris Saint-Germaina, odnosno njihovog vlasnika Nasser Al-Khelaife.

- Nikada neću igrati za PSG. Mnogo su me puta željeli dovesti. Nemam namjeru da se vraćam u neki klub iz Ligue 1, osim u Lille. To sam im uvijek govorio. U mojoj glavi je sve jasno. To je tim koji bi vam pružio šansu za osvajanje Lige šampiona, ali oni nisu među mojim prioritetima. Ako se ikada vratim u Ligue 1, to će biti u Lille - istakao je Hazard.

Iako mu nije išlo dobro na početku sezone, Belgijanac kaže da su stvari krenule na bolje.

- Zadovoljan sam kako su stvari krenule u posljednjih mjesec dana. Postigao sam gol, asistirao i izborio penal za ekipu. U posljednjih mjesec dana sve sam više na lopti i uspio sam da ubrzam prolazak suparničkih igrača. U početnim utakmicama pokušavao sam igrati na direktniji način. Thibaut Courtois je bio ključan u pomaganju da se prilagodim, ali s toliko puno igrača koji govore francuski sve mi je znatno lakše - kazao je Hazard.

Sjajni 28-godišnji ofanzivni vezni fudbaler karijeru je počeo Lilleu, da bi 2012. godine prešao u Chelsea. Od dolaska u Kraljevski klub odigrao je 11 utakmica i postigao jedan gol. U dresu reprezentacije Belgije nastupio je 106 puta uz 32 pogotka.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.