open-navfaktor-logo
search
Liga prvaka
Hat-trick Džeke, Kraljevi posrnuli u Moskvi, kiks Bayerna
Hat-trick za Vučicu postigao je bh. napadač Edin Džeko
02.10.2018. u 23:04
get url
text

Odigrane su utakmice drugog kola Lige prvaka u grupama E, F, G i H.

Roma je na Olimpicu u grupi G razbila Plzen rezultatom 5:0, a hat-trick  za Vučicu postigao je bh. napadač Edin Džeko. Dijamant je pogađao u 3., 40.  i 92. minuti, što mu je bio ukupno osmi pogodak u posljednjih sedam mečeva Lige prvaka. Za Romu su još pogodili Under u 64. i Kluivert u 73. minuti. Za Holanđanina ovo je bio prvjenac u dresu tima Eusebija di Francesca.

Veliko iznenađenje u ovoj grupi priredio je moskovski CSKA, koji je na Luzhniki stadionu srušio aktuelnog prvaka Evrope Real Madrid sa 1:0. Jedini gol na utakmici dao je hrvatski fudbaler Nikola Vlašić u 1. minuti.

Domaći su završili meč sa desetericom na travnjaku, jer je u sudijskoj nadoknadi isključen golman Akinfeev.

CSKA ima četiri boda, Real Madrid i Roma po tri, dok je Plzen bez bodova.

U grupi E Ajax je izvukao bod na gostovanju u Minhenu kod Bayerna. Meč je okončan rezultatom 1:1. Poveli su Bavarci preko Hummelsa u 4. minuti, a izjednačio je Mazraoui.

Benfica je slavila protiv AEK-a u Atini rezultatom 3:2. Portugalci su vodili sa 2:0, domaći sa igračem više stigli do poravnanja, ali Benfica je na kraju uspjela postići još gol i završiti posao.

Shakhtar je u Francuskoj imao dva gola prednosti protiv Lyona, ali je domaći tim uspio izvući remi 2:2. Duel grupe F igrao se pred praznim tribinama, a ranije je u istoj grupi Manchester City slavio na gostovanju kod Hoffenheima sa 2:1.

Utakmica između Manchester Uniteda i Valencije u sklopu grupe H okončana je bez pogodaka. Ranije je Juventus sa 3:0 na domaćem terenu deklasirao Young Boys.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.