open-navfaktor-logo
search
Premijer liga
Hat-trick Đurića prekinuo lošu seriju Radnika, Čelik će pričekati na prvi domaći trijumf
U susretu Čelik - Tuzla City, koji je također počeo u 17 sati, nije bilo pobjednika ali ni golova
24.08.2019. u 18:51
get url
text

Fudbaleri Radnika pobjedom nad ekipom Mladosti prekinuli su seriju od tri vezana poraza. Tim iz Semberije slavio s sa zasluženih 3:0.

Ekipa Mladena Žižovića povela je u 16. minuti utakmice golom kapiten Velibora Đurića, nakon što je do njega pomalo sretno stigla lopta poslije pasa Nedima Mekića.

I u nastavku utakmice Radnik je dominirao na Gradskom stadionu u Bijeljini, a iako je imao i brojčanu prednost poslije isključenja Šerifa Hasića, domaći tim to nije uspio materijalizirati.

Tako je bilo sve do 66. minute kada se po drugi put u strijelce upisao iskusni Đurić i tako riješio pitanje pobjednika u ovom susretu.

Zasluženu pobjedu kluba iz Bijeljine, ali i fantastičnu partiju, hat-trickom je kompletirao Velibor Đurić. Treći pogodak na susretu kapiten Radnika postigao je u 81. minute susreta poslije asistencije Radovića.

U susretu Čelik - Tuzla City, koji je također počeo u 17 sati, nije bilo pobjednika ali ni golova. Zeničani će u nekom od narednih susreta morati tražiti prvu pobjedu pred domaćom publikom.

Teški vremenski uvjeti, jaka kiša i crni oblaci, sigurno su doprinijeli nešto slabijoj fudbalskoj predstavi koju je, kao specijalni gost Čelika, s tribina Bilinog polja pratio predsjednik HNS-a Davor Šuker.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.