open-navfaktor-logo
search
"Žena-žrtva rata"
Hasečić o incidentu u Višegradu: Krajnje vrijeme da BiH donese zakon o zabrani negiranja genocida
Ono što oni rade, ne bi uradio normalan čovjek, ali je još gore što to radi omladina koja i nije zapamtila rat
07.01.2020. u 14:22
get url
text
Bakira Hasečić

Predsjednica Udruženja "Žena-žrtva rata" Bakira Hasečić osudila je incidente koji su se dogodili u Srebrenici, Bratuncu i Višegradu u ponedjeljak, na Badnji dan, uoči pravoslavnog Božića, rekavši kako je krajnje vrijeme da Bosna i Hercegovina donese zakone o zabrani negiranja genocida, veličanja ratnih zločinaca i djelovanja nevladinih organizacija koje šire mržnju na vjerskoj i nacionalnoj osnovi, javlja Anadolu Agency (AA).  

Hasečić je, kako je kazala, gledala dešavanja u njenom rodnom Višegradu. 

- Kako slave vjerski praznik Božić. To nisu nikakvi vjernici, to nisu nikakvi ljudi. Ono su četnici. Ono što oni rade, ne bi uradio normalan čovjek, ali je još gore što to radi omladina koja i nije zapamtila rat. Mislim da je krajnje vrijeme da se u BiH donesu zakoni o zabrani negiranja genocida, veličanja ratnih zločinaca i zabrani djelovanja nevladinih organizacija koje šire mržnju na vjerskoj i nacionalnoj osnovi - poručila je Hasečić.

Na području Srebrenice, Bratunca i Višegrada zabilježeni su incidenti i provokacije grupa i pojedinaca na Badnji dan i povodom proslave vjerskog praznika vjernika pravoslavne vjeroispovijesti Božića. 

 

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.