open-navfaktor-logo
search
Kicker
Hasan Salihamidžić u akciji: Pregovori Bayerna i slavnog trenera u završnoj fazi
Francuz bi bio privremeni trener do ljeta, kada bi klub angažovao trenera na duge staze
07.11.2019. u 15:00
get url
text

Njemački magazin Kicker objavio je da su pregovori čelnika Bayern Minhena i Arsenea Wengera u završnoj fazi te se očekuje da francuski trener naslijedi Niku Kovača koji je dobio otkaz u bavarskoj ekipi, prenosi Anadolu Agency (AA).

- Bayern je već stupio u kontakt s Wengerom, koji je izrazio želju da preuzme ekipu. Wenger bi bio privremeni trener do ljeta, kada bi klub angažovao trenera na duge staze. Osnovni uvjet je da igra fudbal koji se bazira na posjedu lopte - navodi Kicker.

Bayern je u potrazi za novim trenerom, nakon što je u nedjelju Kovač dobio otkaz, a glavni pregovarač trebao bi biti naš bivši reprezentativac i aktuelni sportski direktor Beyerna Hasan Salihamidžić

Wenger, bivši dugogodišnji menadžer Arsenala, koji je bez trenerskoj posla od maja 2018. godine, ranije je izjavio da ne bi odbio da razgovora sa čelnicima Bayerna.

- Nikada ne bih odbio da razgovaram s Bayernom, jer poznajem ljude koji vode klub već 30 godina. Jednom sam bio jako blizu Bayerna, ali to je bilo davno - kazao je Wenger za beIN Sports.
Tokom trenerske karijere osim Arsenala, kojeg je vodio 22 godine, Wenger je sjedio na klupi Nancyja, Monaca i Nagoya Gramphus Eighta.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.