open-navfaktor-logo
search
Produženje ugovora
Hasan Salihamidžić igra "poker" s Alabom i njegovim zastupnikom
Bivši fudbalski reprezentativac Bosne i Hercegovine Hasan Salihamidžić od jučer je zvanično član Izvršnog odbora Bayerna.
02.07.2020. u 17:38
get url
text

Sportski direktor Bavaraca velikom predanošću i kvalitetnim radom zaslužio je mjesto u Izvršnom odboru, ali i u potpunosti opravdao ukazano povjerenje Ulija Hoenessa i Karl-Heinz Rummeniggea.

Braco je odradio nekoliko odličnih poslova i transfera, Leroy Sane je pred potpisom, a stvar je prema mnogima skoro pa gotova.

Ipak, rođeni Jablaničanin ima još jedan važan zadatak pred sobom, da dogovori produženje ugovora s austrijskim reprezentativcem Davidom Alabom.

Kako piše Sport Bild pregovori o produženju ugovora zapeli su oko visine plaće za Austrijanca. Posljednji sastanak između Rummeniggea i Salihamidžića s jedne, i Alabinog zastupnika Pini Zahavija s druge stranje završeni su bez dogovora.

Kako piše pomenuti izvor, godišnja plaća austrijskog reprezentativca uz bonuse mogla bi iznositi maksimalno 15 miliona eura, a Bavarci nisu spremni na dodatna povećanja plaće.

Nove ugovore s Bayernom nedavno su potpisali Manuel Neuer i Thomas Muller. Iskusni golman zarađuje oko 18 miliona eura godine, napadač tri miliona manje uz bonuse koji se odnose na broj golova, dok će prema pisanju Transfermarka rukovodstvo Bayerna nastaviti da igra "poker" s Albinim zastupnikom oko godišnje plaće.

Ako se sve sabere i oduzme, Salihamidžić se do sada pokazao kao dobra "pokeraš" kada je riječ o transferima.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.