open-navfaktor-logo
search
ODBIO MANCHESTER UNITED
Harry Maguire produžio ugovor sa Leicesterom do 2023. godine
Meguire je od dolaska iz Hull Cityja 2017. godine brzo izrastao u jednog od ključnih igrača Leicestera, što mu je donijelo i status standardnog reprezentativca Engleske
09.09.2018. u 17:26
get url
text

Fudbalski klub Leicester City danas je saopćio da je produžio saradnju sa defanzivcem Harryjem Maguireom do 2023. godine, prenosi Anadolu Agency (AA.

Maguire je od dolaska iz Hull Cityja 2017. godine brzo izrastao u jednog od ključnih igrača Leicestera, što mu je donijelo i status standardnog reprezentativca Engleske. Zahvaljujući sjajnim igrama ovog ljeta na Svjetskom prvenstvu, Maguire je postao meta mnogih slavnih engleskih klubova, a najviše ga je želio dovesti Jose Mourinho u Manchester United.

Međutim, Lisice nisu dozvolile odlazak 25-godišnjeg defanzivca, koji je nedavno rekao da nije insistirao na odlasku, jer je dužnik Leicesteru zato što mu je taj klub omogućio da igra Premier ligu kada je Hull ispao u niži rang.

- Otkad sam došao u ovaj klub ponavljao sam koliko su dobrog uradili za mene. Dali su mi priliku da igram u Premier ligi, što mi je omogućilo da izgradim odlične temelje kako bih otišao i igrao na Svjetskom prvenstvu. Zbog toga sam jako zahvalan Leicesteru. Dugujem im puno i radujem se budućnosti - kazao je Maguire za internet stranicu Leicestera.

Maguire je karijeru počeo u Sheffield Unitedu iz kojeg je 2014. godine prešao u Hull City. Jedno vrijeme bio je i na posudbi u Wiganu, da bi 2017. godine potpisao za Leicester. Odlični defanzivac za Lisice je odigrao 48 takmičarskih utakmica i postigao tri gola. U dresu reprezentacije Engleske nastupio je 13 puta uz jedan pogodak.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.