open-navfaktor-logo
search
Svjetski brend
Haris Kaltak postao ambasador velike fabrike harmonika, priprema i novi album
Jedan od najboljih i najperspektivnijih balkanskih harmonikaša Haris Kaltak postao je ambasador italijanske fabrike harmonika "Zero Sette".
27.04.2023. u 16:55
get url
text

"Zero Sette" je zasigurno jedna od najstarijih firmi u svijetu harmonika koja nikad nije prestajala sa radom. Nedavno je ovaj prepoznatljivi svjetski brend otkupila jedna druga poznata fabrika – "Bugari Armando". Koristeći ogromni potencijal koji posjeduje, ova fabrika ponudila je novi proizvod "Zero Sette - B30 Sonus", i to kao proizvod specijaliziran za balkansku muziku zbog karakteristika koje posjeduje. Uz njene vrhunske karakteristike, stručnjaci ističu da je ova harmonika vrlo lagana, kompaktna i pouzdana, te da je proizvod dugogodišnjeg rada poznate fabrike.

- Prvenstveno želim da iskažem veliku zahvalnost što mi je ovako veliki svjetski brend dao svoje povjerenje. Nedavno sam boravio u Italiji, u njihovoj fabrici, tako da mogu samo da prenesem izraze oduševljenja njihovim znanjem i stručnošću. Također bih iskoristio priliku da se zahvalim Zdenku Puljiću i Gianluci Gobettiju, glavnom šefu proizvodnje. Ono što bih još istakao jeste da će ova harmonika uskoro biti predstavljena u našoj regiji, na Balkanu, a zatim i u drugim zemljama EU, gdje će ljubitelji dobre muzike i harmonika biti upoznati sa svim detaljima - kaže ovaj vrsni harmonikaš.

Kaltak otkriva da radi na nekoliko projekata, a trenutno je fokusiran na svoj album koji bi trebao uskoro izaći.

- Puno radim, ali nadam se i dobrim rezultatima. Planiram nastaviti svoje školovanje, upisati master studij. Redovno dajem časove harmonike. Tu već imam svoje stalne učenike sa kojima radim. Ide i sezona svirki, tako da je ovaj period i vrijeme proba, uvježbavanja i priprema za ljeto - govori Kaltak.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.