open-navfaktor-logo
search
Njemački mediji
Haris Duljević pred transferom karijere
Nekoliko bundesligaša ima Duljevića "na radaru"
17.05.2019. u 11:02
get url
text

Njemački list Tag24 piše da bi bh. reprezentativac Haris Duljević ovog ljeta mogao napraviti transfer karijere - u Eintracht iz Frankfurta, koji je ove sezone igrao polufinale Evropske lige.

List piše da je Duljević zapažen uprkos tome što se nije naigrao u sezoni koja je na izmaku. U prilog bh. reprezentativca ide, međutim, činjenica da uživa povjerenje novog trenera Dynama iz Dresdena Cristiana Fiela, te je igrao u svih deset utakmica Dynama koje je s klupe vodio Fiel.

I to je jedan od razloga što nekoliko bundesligaša ima Duljevića "na radaru", piše njemački list. Naveli su i činjenicu da je Duljević standardan u bh. reprezentaciji i da je veoma cijenjen u našem državnom timu. U Dresdenu Duljević ima ugovor još godinu dana. Ako bi ga Dynamo želio prodati, predstojeće ljeto je idealna prilika za transfer, kako bi klub zaradio novac na bh. igraču, budući da je prije dvije godine bez obeštećenja došao iz FK Sarajevo.

Izvor blizak Dynamu ističe da ga je klub voljan prodati ukoliko dobije odgovarajuću ponudu. Dynamov sportski direktor Ralf Minge ističe da zvanična ponuda za Duljevića još nije stigla. Međutim, prijelazni rok počinje od 1. jula, tako da za ponudu ima još vremena.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.