open-navfaktor-logo
search
FUP
Hapšenje i pretresi u Sarajevu: Pronađena droga, puške, bajonet, palica...
Policijski službenici Federalne uprave policije danas su uhapsili dvije osobe inicijala S. D. (1977.) i N. B. (2000.), obje iz Sarajeva, zbog krivičnih djela nedozvoljene proizvodnja i stavljanja u promet opojnih droga te nedozvoljenog držanja oružja ili eksplozivnih materija.
18.08.2021. u 17:31
get url
text

Akcija je izvedena pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo.

- Tokom navedenih aktivnosti, na osnovu naredbe Općinskog suda u Sarajevu izvršeni su pretresi dva stambena objekta ovih lica, te su tom prilikom pronađene određene količine municije različitih kalibara, određena količina sjemenki kao i suhih zeljastih materija, koje svojim izgledom asociraju na opojnu drogu cannabis, određenu količinu opojne droge koja svojim izgledom asocira na amfetamin, dvije puške, određeni dijelovi puški NN kalibra, jedan bajonet, jedna digitalna vaga, jedna gumena palica, jedan elektro šoker, te drugi predmeti koji će biti korišteni kao dokaz u krivičnom postupku - saopćeno je iz FUP-a.

Naveli su da su uhapšene osobe kriminalistički obrađene te da će protiv njih biti podnesen izvještaj o izvršenim krivičnim djelima.

{$galerijaFotografija}

Predmeti pronađeni tokom pretresa u Sarajevu u akciji FUP-a, 18. august 2021.
1 od 5
left-arrowright-arrow
2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.