U pitanju je gradnja vjetroelektrana kod Knina koja se planirala u doba kada je Rimac bila na čelu Knina, piše Dalmatinski portal.

Rimac se trenutno nalazi u prostorijama PNUSKOK-a gdje čeka ispitivanje.

Mediji su jutros izvijestili kako je zbog privrednih malverzacija uhapšen predsjednik uprave Hrvatskih šuma Krunoslav Jakupčić, ali i da policija provodi radnje prema većem broju osoba. Jakopčić je odveden iz prostorija Hrvatskih šuma, a uz njega je bilo nekoliko policijskih službenika u civilu.

VEZANI TEKST - Turković u Zagrebu sa Grlić Radmanom: Šta su zaključili o sječi šume u Unsko-sanskom kantonu

Sumnjiči se za zloupotrebu položaja i ovlasti te trgovanje utjecajem.

U toku su pretrage poslovnih prostorija Hrvatskih šuma i Jakupčićev stan, rekao je izvor za Hinu. Navodno je u toku pretres prostorija u Šibeniku, a što se povezuje s ovim slučajem.

Jakupčić bi tokom poslijepodnevnih sati trebao biti ispitan u Uskoku.

Navodno je riječ o opsežnoj akciji MUP-a i Uskoka u kojoj se tokom dana očekuje još privođenja.

Podsjetimo, prije nekoliko dana Hrvatske šume su se našle u fokusu i bh. javnosti nakon što su samoinicijativno krenule u sječu šume u pograničnom području sa BiH, na planini Plješevici.

Sredinom maja su se pojavile i informacije kako su šumari ušli na teritoriju naše zemlje. Ovo je upravo jedna od glavnih ruta kojom prolaze migranti nadajući se kako će ilegalno ući u Evropsku uniju. Dio Plješevice iznad aerodroma Željava vidno je ogoljen.