open-navfaktor-logo
search
Akcija "CER"
Hapšenja i pretresi u Brčkom, TK i Posavini: Pronađena veća količina droge i oružja
Akciju provodi brčanska policija, u saradnji sa SIPA-om, MUP-om TK i MUP-om Posavskog kantona, a u toku je 80 pretresa na 30 lokacija
24.09.2019. u 10:43
get url
text

Pod nadzorom Tužilaštva Brčko distrikta BiH, pripadnici Policije Brčko Distrikta, u saradnji sa pripadnicima Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA), MUP-a Tuzlanskog kantona i MUP-a Posavskog kantona započeli jutros realizaciju akcije kodnog naziva "CER".

Akcija "CER" usmjerena je prema 23 osobe, a vrši se prikupljanje dokaza, istraživanje i suzbijanje krivičnih djela iz oblasti neovlaštenog prometa opojnih droga i oružja, saopćeno je iz brčanske policije.

- U toku je više od 80 pretresa, na više od 30 lokacija na području Brčko Distrikta BiH, Tuzlanskog kantona i Posavskog kantona i to: lica, objekata i putničkih vozila s ciljem pronalaska i privremenog oduzimanja predmeta koji mogu poslužiti kao dokaz u daljnjim krivičnim postupcima. U do sada provedenim radnjama pretresa, pronađena je veća količina narkotičkih materija, novca i oružja - navode iz brčanske policije.

Aktivnosti se provode po naredbama Osnovnog suda Brčko Distrikta i brčanskog Tužilaštva.

Više informacija bit će poznato nakon okončanja aktivnosti na terenu.

2024 faktor. Sva prava zadržana. Zabranjeno preuzimanje bez dozvole izdavača.